Forfatter: erik (Side 1 af 2)

Der er stor forskel på folk

Når jeg skriver sådan en overskrift, så må jeg også komme med en begrundelse – og det gør jeg så. Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, Justitsministeriets departementschef, Johan Legarth, og afdelingschef Anne-Mette Lyhne Jensen slipper alle for de reprimander (læs advarsler), de ellers har modtaget for deres rolle i minksagen. Et eller andet sted har vore politikere blåstemplet de indvolveredes agerende i minksagen som i orden – på trods af, at der ikke var lovhjemmel til det de foretog sig!!!!

Hvis en såkaldt almindelig borger (jeg hader det udtryk), bryder loven, så rammer lovens lange arm omgående – og vedkommende må tage sin straf. Når så det samme sker for folketingsmedlemmer, eller ansatte i regeringen, så er det en helt anden sag. Det er derfor jeg skriver overskriften.

For et par dage siden fredede Folketinget LA’s formand, Alex Vanopslagh, i en sag, hvor han uberettiget har modtaget penge for dobbelt husførelse. Man kan kun tilføje, at folketingets medlemmer holder samme som ærtehalm.

Partiet Venstre gik bl.a. til valg på, at der skulle føres en sag mod Statsminister Mette Frederiksen (S) for hendes ledende rolle i minksagen. Efter valget gik Venstre, med formanden, Jakob Ellemann-Jensen, i spidsen, sammen med Lars Løkke Rasmussen, fra Moderaterne, sammen med Mette frederiksen i en bred regering hen over midten – og vips, så forsvandt kravet om en sag mod Statsministeren som dug for solen.

I det omtalte, om frafaldelse af reprimander for bl.a. Barbara Bertelsen, må jeg antage, at dette ligeledes har fået Jakob Ellemann-Jensens godkendelse?

Igen – hvem tror på en politiker? Dog er jeg rystet over Mette Frederiksens udtalelse om, at de ikke har gjort noget ulovligt i minksagen! Dette siger mere om regeringen end godt er!

Journalister, min bare r..

Jeg er så træt af journalister, der bare skriver for at skabe overskrifter, uden at tage sig af det reelle indhold. Tag f.eks. cykelløbet Paris-Nice. Her fokuserer man udelukkende på Jonas Vingegaards form i forhold til ærkerivalen Tadej Pogacar.

Sidste år, på samme tid, var Jonas Vingegaards form meget ringere end Tadej Pogacars – og alligevel vandt Vingegaard Tour de France.

Naturligvis er der forskel på rytternes form, og især så tidligt på året. Der skal slet ikke herske tvivl om Pogacars evner som cykelrytter, dem beviser han hele tiden, men kan manden holde den form helt frem til touren?

Disse spørgsmål forholder journalisterne sig slet ikke til, kun overskrifter med et indhold, der skal sælge blade. Prøv dog at sætte jer lidt ind i stoffet, inden I begynder at spille kloge på noget, som I tilsyneladende ikke har en skid forstand på!

Et paradoks!

Det store jordskælv i Tyrkiet og Syrien har været årsag til en masse mennesker er blevet dræbt, såret og hjemløse. Hele verden tilbyder deres hjælp til disse to lande – også Rusland og Ukraine!

Når jeg så samtidig véd, at Rusland tæppebomber Ukraine, hvor millioner af mennesker bliver ramt meget værre, end det vi kan læse om jordskælvet i de to nævnte lande.

Ukraine tilbyder også deres hjælp til jordskælvsofrene (hvordan de så vil klare det?), – et land, hvor over 17 millioner mennesker lider af sult, kulde og andre skader på grund af Ruslands enorme ødelæggelser i Ukraine. Rusland kunne starte med at hjælpe det land, de selv har smadret!

Helt ærligt, så forstår jeg ikke en skid!

CO2-afgift på landbruget

En CO2-afgift på landbruget betyder reelt en ekstra skat til forbrugerne, for landbruget har kun én at sende regningen videre til – nemlig forbrugerne.

Det er lige på samme måde, som det er sket med alle andre fødevarer, brændstof, varme, elektricitet, kollektive transport og meget andet som er sket siden krigen brød ud i Ukraine den 24. februar 2022. Til dette skal skal vi så lige ligge en kraftig renteforhøjelse til, der bl.a. giver højere husleje for både ejer og lejere af boliger – og igen kan vi udrede af denne læsning, at forbrugerne er blevet den sidste endestation i fødekæden.

Men kan forbrugeren så sende regningen videre? Næh, og da slet ikke folkepensionisten, der nu for alvor får udhulet folkepensionen. De der er på arbejdsmarkedet han en lille mulighed for at få lidt ekstra i lønningsposen, men bliver mødt af trusler om bl.a., at inflationen i så fald vil løbe løbsk, og de vil så være skyld i en efterfølgende recession, med stigende arbejdsløshed og økonomisk nedgang. Den får ikke for lidt.

Én ting er sikkert, den fattige bliver endnu fattigere, og rigtig mange bliver nødt til, at finde sig en anden bolig, for de har nu ikke mere råd til, at blive i den bolig, de før har boet i. Og hvad med kosten de skal opretholde livet med – spørg dem selv. Men du kender måske svaret på forhånd?

Det her kan vi lave meget bedre – hvis der er en vilje til det?

At jeg så også kan læse i vore medier, i forbindelse med regeringsdannelsen, mellem Mette Frederiksen (S), Jacob Ellemann (V) og Lars Løkke Rasmussen (M), at de vil afskaffe Store Bededag, gør, at regeringen nu direkte blander sig i overenskomstforhandlingerne mellem arbejdsmarkedets parter. Hvad kan det så ikke blive til, hvis de slipper godt fra dette tiltag? Resultatet er godt på vej til at blive et farvel til ”den danske model”.

Australien og folkepension

Den australske føderation blev oprettet i 1901, men først i året 1966 blev der vedtaget en lov om, at der ikke måtte gøres forskel på farvede og hvide i landet. På rigtig mange områder haltede Australien en del bagefter Europa – men det er de kommet godt efter. F.eks. betaler en pensionist ikke skat i Australien, hvor vi i Danmark bliver flået hele livet igennem.

Længe leve politikerleden

Både Venstre og Moderaterne gik søndag ud til den fremmødte presse og meddelte, at de nu har droppet et krav om en advokatvurdering af Mette Frederiksens ansvar i minksagen, hvilket partierne ellers gik til valg på.

Et klokkeklart løftebrud!

Jakob Ellemann-Jensen og Lars Løkke Rasmussen mener begge, at et eventuelt regeringssamarbejde ikke kan starte med, at man undersøger statsministeren.

Helt ærligt, så vidste de også det, da de gik til valg – og derfor også efter valget, hvor de gik ind til drøftelserne om en bred regering – hen over midten – med Mette Frederiksen (S). Det her er bare ikke i orden, og bør få konsekvenser.

Jeg kan dårligt forestille mig, at Venstres bagland er med på den galej – så mit spørgsmål er derfor, har Jakob Ellemann-Jensen mandat til at gå ind i en regering, hvor han er gået til valg på en helt anden Agenda?

Hvem tror på en politiker?

En isende kold nat!?

Ifølge vores vejrprofeter, på TV, har vi i nat haft en ”isende kold nat,” med mere af den art i vente. Altså meget mere end 11 minusgrader – et sted i landet, blev det ikke til, og her på Bornholm, kunne de blå på termometret snige sig ned på minus 1 (en) grad her ved kysten.

Jeg husker mine besøg i Norge, hvor kulden kom ned på 25 minusgrader – og under det. Når man så skulle ud i brændeskuret – tidligt om morgen – for at få lidt varme i huset, via brændeovnen, så er det det, jeg forbinder med isende koldt. Her i landet har vi det med at overdrive alt – og også når temperaturen kommer under frysepunktet. Nordmændene må grine deres røv i laser over vores vejrprofeters udlægning af det danske vejr.

Fårene på vejen

Den 21. november 2022 udkom min fjerde bog, ‘Fårene på vejen’. Bogen er en direkte forlængelse af mine tre andre bøger, ‘To tørfisk med det hele, Mellem linjerne og Huset på Hoyviksvejen’.

Ligesom i mine andre romaner om Færøerne, må det tilføjes, at heller ikke denne bog er et referat fra min ungdom, – kun, at et par enkelte af mine egne oplevelser, kan danne et idégrundlag i romanen – og absolut intet andet!

Til gengæld, tror jeg, at bøgerne siger alt om min store kærlighed til Færøerne

Lars Løkkes pensionsplaner

Det er kommet frem, lige inden vi afgiver vor stemme til folketingsvalget den 1. november, at Lars Løkke Rasmussen, der er formand for Moderaterne, at folkepensionen skal “inddrages til andet formål” (sådan opfatter jeg det), og af fremtidens folkepensionister selv skal spare op til deres pension.

Nu er det således, at vi “sparer op til vor folkepension” via den skat vi betaler. Hvis det beløb så skal inddrages til andet formål, er det samme som (i min optik), at stjæle den opsparede pension fra de ældre.

Det inddragne beløb må så betegnes som en ekstra skat, idet man nu tvinges til, at indsætte et beløb til ens egen pension, hvis man vil have lidt at leve af, til den tid hvor pensionsalderen indtræffer.

Jeg kan forestille mig de mange mennesker, der ikke er i stand til at gøre dette, hvilket liv de nu kan se frem til! Forslaget er udtænkt af en politiker, der har sit på det tørre, via en kæmpe pension fra sin statsministertid, samt har haft mange fordele gennem sit virke i folketinget.

Og hvem er det lige, der betaler politikernes pension?

Lars Løkke Rasmussen, du giver mig kvalme!

« Ældre indlæg

© 2023 KROGENBORG

Tema af Anders NorenOp ↑