Regeringen donerer – endnu engang – penge til Ukraine

Jeg har før skrevet, at Rusland aldrig opgiver Ukraine, og noget tyder på, at jeg har ret i den antagelse, for det er ikke småting af militært isenkram og soldater russerne har stillet op ved grænsen til Ukraine. At så russerne bare hævder, at de er ude på en øvelse – og at de har da lov til, – altså at øve sig overalt på deres eget territorium, er der vel ikke noget galt i? Men at det så bliver koblet sammen med et krav om, at Vesten aldrig vil indlemme Ukraine i NATO, stiller russerne valgte ”øvelsesområde” lidt anderledes, for det her er en trussel, der ikke er lige til at overse.

Nu har Danmark støttet Ukraine igennem de sidste 4 år med 595 millioner kroner, som et led i det såkaldte naboskabsprogram, og i sidste uge kunne vi så føje til endnu 164 millioner kroner – over fire år – til et nyt støtteprogram for Ukraine.

For et par dage siden kunne vi så læse, at Danmark endnu engang har haft ”pengepungen” oppe til fordel for Ukraine. Denne gang drejer det som 550 millioner kroner, der er øremærket til at styrke de demokratiske reformer, civilsamfund – samt kampen mod korruption.

Det sidste kan jeg godt have mine tvivl om vil lykkes, og hvor meget de øvrige to nævnte, bliver det nok ikke en mindre opgave. Altså, sagt på en anden måde, så mener jeg, at de midler er smidt lige ned i kloakken.

Alt i alt er det ikke småpenge vi giver til Ukraine, penge, der nok ikke bliver brugt til det de er øremærket til – men vi kan da altid håbe. Dog vil jeg påstå, at med russerne stående lige udenfor grænsen, så er de penge fuldstændigt spildt.

Hvad det så egentlig er, at vor regering vil signalere med de bidrag, kan jeg ikke få øje på – lige med undtagelse af, at russerne nok ikke ser med blide øjne på disse tiltag. Nu skal vi naturligvis ikke tage hensyn til dette – men på den anden side, så er der heller ingen grund til at smide endnu mere benzin på bålet.

Pengene er trods alt skatteborgerne penge, de smider om sig med, så burde borgerne ikke have et ord at skulle have sagt i så alvorlig en sag? Det mener regeringen ikke.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Regeringen donerer – endnu engang – penge til Ukraine

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Hold op-Det er lige et synspunkt,som regeringen og dem der har “bevilliget”, det store beløb i et land,hvor korruption er dagligdag, må stille sig spørgsmålet – Er det nu en gennemtænkt og rigtig beslutning?- I udtalelsen står der”naboland”??? Vi er da ikke
    “naboland”???? Jeg mener, at der er en frygtelig masse penge, at kaste ind i et tvivlsomt og håbløst projekt! Regeringen skal ikke “puste til ilden” i det område – Det må overlades til andre organisationer, som FN og EU der må spille en større rolle imod den russiske aggression!
    Tak for dit indlæg.

  2. Erik Krog skriver:

    Tak John – og hils Rie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *