Har sluppet styringen med covid-19

Regeringen opgiver alle restriktioner mht. covid-19 fra den 1. februar. Med et smittetal, der hele tiden bevæger sig mellem 40.000 og 50.000, hver dag, så kan det nok ikke bortforklares, at sundhedsstyrelsen – og ikke mindst regeringen – totalt har mistet styringen af sygdommen. Og så kan det også være lige meget – får jeg indtrykket af (og så forventer de ovenikøbet et endnu større smittetal). Vi mangler altså også lige en afklaring på alle de sårbare, hvis disse bliver smittet?

Oveni at restriktionernes afskaffelse, så nedjusterer regeringen ligeledes covid-19 til ikke mere at være en samfundskritiks sygdom – altså håndklædet er landet lige midt i ringen!

Når alt dette er skrevet, så skal det lige med, at langt de fleste har fået det tredje stik, så risikoen for at blive alvorlig syg, er nok ikke så stor – hvis altså man er vaccineret. Alle dem der har fravalgt vaccinationen, står det lidt mere skralt med, hvis de skulle blive smittet.

De ikke vaccineret har også noget andet at slæbe rundt på, idet de smitter en del mere end de vaccineret – hvis disse skulle blive syge. Så det valg har altså nogle konsekvenser for andre medborgere. At de så selv risikerer at blive alvorlige syge med covid-19, er helt deres eget valg – medmindre valget skyldes eventuelle komplikationer ved en vaccination, eller kroniske sygdomme med et nedsat immunforsvar ?

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *