Intet krav fra regeringen

Læste forleden om en københavner, der spurgte, om de måtte komme i sommerhuset i det nordjyske, hvis det (dengang) blev vedtaget, at nedlukke de nordjyske kommuner. Dette kunne naturligvis ikke tillades for københavnerne, idet ingen havde tilladelse til at krydse kommunegrænserne – ikke engang en københavner!

Nu endte det hele ud i en kraftig opfordring til vendelboerne (tror ikke de er vilde med at blive kaldt for nordjyder) – og ikke noget krav om at blive i ens hjemmekommune. Der kom da også et spørgsmål til regeringen, om det ikke var en fejl, at det ikke var et krav? Dertil blev der svaret, at det var det ikke, og de var ret overbevist om, at “nordjyderne” godt selv kunne finde ud af, hvor alvorlig situationen var – og derfor ikke behøvede et krav fra regeringen!

Ekstra Bladet skriver bl.a. i dag:

Flere nordjyske virksomheder trodser regeringens anbefalinger, så længe der kun er tale om en kraftig opfordring, ifølge TV2 Nord

Men der er jo virksomheder, der skal køre, hvor der er ansatte der boende i nabokommunen til deres arbejdsplads – og da der kun er tale om en “kraftig opfordring”, så er der andre ting, der tæller “kraftigere”!

Det kan selvfølgelig også tolkes på en anden måde, at så længe der ikke er tale om et regeringskrav, så kan det ikke være så alvorligt – altså er det lige meget, for vi kan selv vælge, for vendelboerne lader sig ikke bare sådan styre, når de nu engang selv kan vælge.

Og så lige tilbage til københavnere, for selvfølgelig kan de da tage i sommerhuset i Vendsyssel – der er altså ikke noget, der forhindrer dem i dette!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *