Minksagen og Tamilsagen

For at tage det sidste i overskriften først, så havde daværende justitsminister, Erik Ninn Hansen (K) begået ulovligheder ved at gennemtvinge et stop for familiesammenføringer for tamilske flygtninge, samt et brud på ministeransvarlighedsloven, der kostede ham 4 måneders betinget fængsel!

Den sag fik statsminister, Poul Schlüter (K), til at gå af og udskrive valg – idet han havde det overordnede ansvar for sine ministre – og kendte til den ulovlige praksis!

Jeg kan se mange lighedspunkter i “minksagen”. Der er begået lovbrug (grundloven) at befale minkavlerne at aflive deres raske dyr – udenfor de fastsatte zoner på 7.8 km. Jeg tror simpelt ikke på, at en statsminister ikke kender grundloven – og da slet ikke, når alle folketingsmedlemmer underskriver, at de vil overholde grundloven ved deres tiltrædelse som folketingsmedlem. Så er der ministeransvarlighedsloven – her bevæger minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde, Mogens Jensen (S) sig på kanten, idet hans skiftende forklaringer strider mod hinanden – selv om han forklarer, at han har talt sandt under hele sagen.

Sagen er mere alvorlig end Mogens Jensens afgang som minister, og jeg fornemmer, at den blå del i folketingssalen går efter et større bytte – regerings afgang – akkurat som i tamilsagen!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *