M/F Povl Anker

Tænk engang, at det allerede er 4 år siden Bornholmerfærgen solgte den 40 år gamle færge, M/F Povl Anker, til Molslinjen. Det eneste jeg kan sige til det er, at tiden går, og vi går alle med.

I den sidste tid har omtalte færge gennemgået et tiltrængt ansigtsløft, hvor ikke bare det indvendige er blevet renoveret eller udskiftet, men også det udvendige har fået en behandling, for det gode skib har  været på værft og kommet tilbage til de gamle farver, som det i 1976 var udstyret med.

Vi kan kun være tilfreds med resultatet, og da jeg alligevel var en tur i Rønne, i anden anledning, tog jeg lige en tur rundt om havnen, for, at se resultatet med mine egne øjne – og jo, det gode skib er blevet rigtig flot.

Når jeg så alligevel er på havnen, kan jeg ikke lade være med at beundre  Skt. Nicolai Kirke, der ligger flot ud mod havnen. Denne kirke er et utroligt flot vartegn for Rønne, et vartegn, jeg husker fra mit første besøg tilbage i 1961. Også Bornholmslinjens “Hammershus” kunne jeg ikke lade være med at beundre – et skib, der er yderst populært blandt passagerene.

Efterhånden har vi boet på Bornholm i 17 år, og langsomt – men sikkert – tager vi de kendte bornholmske steder til os som vore, for vi kan ikke undgå, at føle os lidt som bornholmere, selv om vi aldrig bliver accepteret helt af de rigtige indfødte. På den anden side, så betyder det heller ikke noget, bare vi selv har det godt med det – og det har vi 🙂

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *