Corona og CO₂

I denne coronatid, hvor mange ting i samfundet – rundt om i Verden – har været lukket ned, burde vort (reduceret) CO₂-udslip kunne måles i atmosfæren, for både på jord, vand og i luften har trafikken været reduceret ret kraftigt. Men er så også tilfældet?

Satellitbilleder har vist, at under nedlukningen er der sket en stor reduktion af CO₂, sod m.v. i tæt befolkede områder, så som storbyer og lignende, hvor sigtbarheden pludselig blev meget markant bedre. Så alt andet lige, måtte det jo også have indflydelse på CO₂ i atmosfæren?

Men lige netop her hænger tingene ikke sammen. Der er ikke kunnet påvise noget mærkbart på målingen, for dette år ligner til forveksling året fra før – altså ingen forandring i atmosfæren trods en kraftig reduktion af CO₂-udledningen.

Så kommer det store spørgsmål, hvad vil vore miljøtiltag så hjælpe? Svaret vil umiddelbart være – ingenting!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *