Politikere og tillid

Ja, bare overskriften får det til at rykke i én, for de to ting passer slet ikke sammen, og da slet ikke efter nedsmeltningen i Det Radikale Venstre

Først går de radikale efter Jeppe Kofod (S) pga. en 12 år gammel sag, hvor Jeppe Kofod havde haft sex med en pige på 15 år. Der var intet kriminelt i sagen, kun at det var moralsk forkert i situationen. Hvis de radikale ikke har kunnet leve med udnævnelsen af Jeppe Kofod til udenrigsminister, så burde de have sagt fra ved udnævnelsen – og ikke et helt år efter!

Dernæst indleder de radikale en undersøgelse i eget parti, om der skulle findes sexismesager i eget hus. Det var der – og det viste sig, at det var den selv samme politiske leder, Morten Østergaard, der havde begået det. Først da han direkte lyver overfor folketingsgruppen, kunne den krænkede, Lotte Rod ikke klare mere fra den kant, så hun stod frem som den krænkende part i sagen.

Derefter gik det stærkt, for Morten Østergaard måtte trække sig som leder, og Sofie Carsten Nielsen overtog roret i partiet. Overfor den undrende presse fortalte hun efterfølgende, at der var tre andre sager på Morten Østergaard, hvilket var helt nyt for hende.

Det viste sig senere, at den udtalelse ikke helt holdt vand, for et par uger før, havde hun – ifølge vore medier – fået oplysningen om sagerne.

Tilsyneladende kan folketingsgruppen godt leve med løgnen fra deres nye leder (bare ikke fra den afgående) – på den anden side, hvem tror på en politiker?

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *