Brændeovne

Så er fyringssæsonen igen i gang, og aldrig så snart den er det, kommer emnet op om, at afskaffe alle vore danske brændeovne, for de er skyld i en luftforurening, der hvert år koster ”tusindvis” af mennesker livet.

Om det nu er direkte fyringen af træ, der er skyld i disse dødsfald, eller om det er en kompination af flere faktorer, får vi aldrig oplyst, for det går kun ud på, at vore brændeovne skal afskaffes, for vi skal alle over på fjernvarme! Længere er den ikke.

Hvis vi vender blikket lidt nordpå – her tænker jeg på Norge, så bliver der helt sikkert ikke bygget et hus uden en brændeovn, og jeg har aldrig hørt det mindste om, at de tænker på at afskaffe deres brændeovne. Slet ikke!!!

I Danmark er der omkring 750.000 brændeovne. I Norge er det helt almindeligt med brændeovne (der findes omkring 1.280.000 brændeovne i Norge), der kører døgnet rundt i vintermånederne.

Hvis vi så vender blikket mod Sverige og Finland, så er jeg ret sikker på, at vi ser den samme tendens som i Norge – og hvad med Rusland? Eller vil I kunne tænke jer et UK uden pejseovne? Nej vel.

I Danmark skal vi absolut være så hellige hele vejen igennem, for vi tror åbenbart, at vi kan redde hele verden med vor tankegang. Hvis vi ikke har krav til vore naboer – og at disse er med på idéen, så hjælper det lige fedt. Eller som én engang skrev, vore miljøkrav er at sammenligne med, at en mand bliver steriliseret, på grund at naboen får for mange børn. Helt løgn er det ikke.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *