Kunst i naturen

Det er ikke kun mennesket, der kan lave kunst, for naturen kan også, vi er bare ikke så gode til at opdage den. Når så denne kunst bliver opdaget af en fotograf, så er det bestemt ikke ligegyldigt, hvordan man formidler den videre, men her har jeg en ret god forbindelse i Joel Andersen – min blogs naturfotograf.

Bænkebideren
Af og til støder jeg på mennesker, der har den opfattelse, at det med at fotografere er bare at trykke på knappen, så hvorfor alt det bøvl med rettigheder?

Men så se lige på det motiv af denne bænkebider – kunne du selv tage sådan et billede – nej vel! Så stop al det vås med, at det er bare at trykke på knappen!

Bænkebideren er bestemt ikke ret stor, for vi taler om en fætter fra 5 og op til 15 mm. Men den er et yderst spændende bekendskab for den er det eneste landlevende krebsdyr, der ånder ved gæller (indrøm det bare, den havde du ikke set lige komme), – men den har jo også en familie i vandet. Et sætlig kendskab til den er, at når vi flytter et stykke træ, oplever vi den ved, at den ruller sig sammen som en kugle.

Joel Andersen skriver: “Det er første gang, at jeg ser den næsten er selvlysende blå inden i”, – så klik på billedet, så ser du helt sikkert, hvad det er fotografen taler om.

Morgenstemning
Så forlader vi insekterne, for nu er det naturens egen kunst, der tager teten. Motivet er taget ned mod Arresø i det Nordsjællandske. Smukt.

Når vi ser den slags billeder betages vi over synet, men helt ærligt, så kan vi sagtens selv  opleve det – bare ved at hæve blikket, når vi færdes udenfor.

En løbesko
Hvor meget kunst er der så i en hengemt løbesko fra Tisvilde Hegn, hvor naturen har taget over? Godt spørgsmål vil jeg svare, men her giver naturen selv sit helt eget svar.

Vi andre ville nok gå videre, når vi skimtede denne sko, men ikke Joel Andersen, han så et helt andet motiv, end vi andre havde gjort. Jeg vil kun tilføje, at det er rigtig godt fanget af fotografen. Jeg har i hvert fald fundet ud af, at jeg skal se mig noget bedre for, når jeg er ude med mit kamera.

En skydepram
Det næste motiv, denne skydepram, ville sikkert have lidt samme skæbne som løbeskoen, hvis vi faldt over den på vor tur ud i naturen.

Som jeg umiddelbart ser skydeprammen, så ser jeg en pram, der trænger til en kærlig hånd.

Men at se motivet, sammen med vand og siv, fortæller en helt anden historie, og især når Joel Andersen går helt tæt på prammen – for nu ser vi først rigtig på den kunst, som naturen selv kan præstere.

Det sidste billede fuldender naturens kunst, og den er på fuld højde med meget af den kunst, vi bliver præsenteret for ved rigtig mange udstillinger.

Joel Andersen skriver dette om skydeprammen:
“Til sidst et par billeder af en skydepram, som har ligget meget længe i vandet. Jeg syntes der kan være noget fotogent i forfaldet en gang imellem,” (behøver jeg gentage, at du skal klikke på billederne for at få det optimale indtryk)?

Foto: Joel Andersen, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Kunst i naturen

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Igen flotte billeder-ja fantastiske tak for synet….

  2. Erik Krog skriver:

    Selv tak John 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *