Ansvarsbevidste borgere?

Smittetallene for coronaramte stiger. For anden gang, på få dage, er vi over 500 smittede på bare et døgn. De indlagte holder sig nogenlunde på samme niveau, mens vi måtte indkassere to døde siden i går. Og hvorfor har vi så ikke mere styr på den virus?

Tja – vi kan jo læse om unge, der fester videre privat – efter værtshuse og restauranter er lukket klokken 22, som regeringen og sundhedsmyndighederne foreskriver. Men også bryllupper, private mærkedage og begravelser samler en masse mennesker, og her ser vi op til flere superspredere komme fra.

Når jeg så ser på vor egen lille andedam i Allinge, hvor kunderne går ind i Brugsen og Netto, så jeg bliver i tvivl om, om folk nu også har hørt budskabet, for omkring halvdelen, som jeg oplever det, tager hverken håndsprit eller anvender engangshandsker, selv om skilte i forretningerne forlanger det af deres kunder. Enten kan folk ikke læse, eller også er de bedøvende ligeglade!

Med de smittetal vi pt oplever, så går vi direkte mod endnu en nedlukning af Danmark, hvor endnu flere forretningsdrivende går en uundgåelig konkurs i møde – og alle de, der ikke tager situationen alvorlig, er direkte medskyldige.

Sidste, Tyskland truer med “det røde kort” til Danmark – eller sagt på en anden måde, Tyskland mener ikke, at vi har styr på coronasmitten, og med de smittetal har de noget at have den påstand i. Hvordan syntes I selv det går?

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *