Nydanskere og hospitaler

Når en nydansker opsøger en læge eller et hospital – og vedkommende ikke taler eller forstår det danske sprog, har de ret til en tolk, da der helst ikke skulle opstå misforståelser i så vigtig en sag som ens helbred.

Det er selvfølgelig helt efter bogen.

Når så en etnisk dansker bliver indlagt på et af vore hospitaler, oplever vedkommende, at ret mange af hospitalets ansatte er af udenlandsk herkomst – og en hel del af dem ikke er ret gode til det danske sprog – og så er det, at der opstår misforståelser, som kan være af stor betydning for den indlagte.

Etniske danske skal have den samme ret til tolke, når vedkommende kommer ud for en behandler, som har det svært med det danske sprog.

Jeg har selv haft udenlandske behandlere, på de hospitaler jeg har været indlagt på, uden jeg har haft problemer med forståelsen, men jeg kender andre, hvor det har haft en afgørende betydning for deres behandling – så derfor skal de etniske danskere have det samme tilbud om en tolk – hvis dette bliver forlangt af den indlagte.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *