Kræft, en led sygdom

Alle har på et eller andet tidspunkt haft kræft inde på livet, enten selv eller blandt venner og familie – alle kender til denne lede sygdom.

Men – når man ikke selv har haft sygdommen, har man et noget andet forhold til den, selv om man udemærket er klar over hvad den kan indebære. Nu er diagnosen kræft ikke lig med en dødsdom – langt fra. Dog har jeg set familiemedlemmer dø af sygdommen, men jeg har også set det modsatte.

Når man ikke selv er ramt – og er ved at være godt oppe i årene, går man i den tro, at kræft er noget som rammer alle andre end en selv, men lige som jeg er lullet god og grundigt ind i den tro, rammer sygdommen mig som et lyn fra en klar himmel.

Okay, jeg er en voksen mand med mange ar på krop og sjæl, så jeg tog det ret pænt, da lægen fortalte mig, at jeg havde en knude på 5 cm på den ene nyre, for jeg var da helt bevidst om, hvad jeg nu kunne forvente mig i meget nær fremtid.

Efter et par dage, blev mit fokus rettet mere og mere ind på en nødvendig operation, og den var jeg slet ikke mentalt forberedt på – men jeg vidste, at jeg skulle igennem den. Det havde jeg det bestemt ikke godt med.

Så var det, at jeg begyndte at fokusere på tiden efter operationen – altså, når jeg var komme på den anden side – og det havde jeg det meget bedre med. Jeg tænkte også på de venner og familie, der havde været igennem meget mere end det, der nu ventede mig, og hvor taknemmelige de var i dag – så da jeg lå på operationsgangen, var jeg helt rolig, for jeg følte, at jeg var i trygge hænder, for det var det jeg var.

Okay, det er ikke det rene pjat at gennemgå så stor en operation, men herefter er jeg meget taknemmelig for vore læger, for de gør et fantastisk stykke arbejde, og det er bestemt ikke deres skyld, at vort sundhedsvæsen ikke altid fungerer lige optimalt – men det er en helt anden sag.

I dag er jeg en meget taknemmelig kræftpatient, der er kommet videre i livet, for lægen fik det hele med, da han fjernede min venstre nyre – så en stor tak til kirugen Henrik på Rigshospitalet – og så er han oven i købet en ivrig cykelmotionist, som jeg fik en rigtig god snak med – både før og efter operationen 🙂

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *