Der er gang i drivhuset

Ja, nu taler jeg altså ikke om tomater og agurker, for det er for tidligt endnu, men for en lille måned siden, begyndte jeg igen at vande vore vinplanter i drivhuset, og det fik begge planter ud af deres vinterdvale.

Det begyndte, da jeg for et par år siden købte en Kyoho Botrus vinplante, der har nogle søde og kernefrie druer. Okay, jeg har fået nogle stykker med få kerner i, men det er bestemt ikke mange kerner i dem.

Kyoho Botrus er en japansk druesort. Den er vinterhårdfør, og kan tåle frost helt ned til -18 C, så den er bestemt egnet til at være udendørs (vi har da også en enkelt plante udenfor drivhuset, men den har endnu ingen blade).

Min første erfaring kom allerede sidste år, for jeg skal da lige love for, at planten gav en del druer, så vi købte endnu en plante til den anden side af drivhuset, og den satte sig ret hurtigt, så nu er den allerede ajour med den først plante. Joh, det tegner godt.

Nu er det så, at planterne ikke skal tage magten i drivhuset, så det gælder om at bruge saksen fornuftigt. Endegavlen i drivhuset er udset til tomater og agurker, og det skal der selvfølgelig også være plads til.

Druerne får jeg ikke selv så meget glæde af, men det gør til gengæld min hustru, Birthe, – for hun lider ikke af diabetes. Druerne indeholder en hel del frugtsukker, så mit blodsukker banker lige op i det røde felt, når jeg spiser dem – desværre, for de smager rigtig godt.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *