Genmodificerede foder

Jeg fik i går en mail fra min gode bekendt i Odder, John Grønbæk Jakobsen, med denne besked:

Her et klip fra dagens avis! At Arlas bønder anvender genmodificeret fødevarer, det vidste jeg ikke!
Skal vi finde os i det? Gu skal vi ej! Vil du ikke tage det på på din blog-inden jeg eksplodere-det er for galt

 

 

Jeg har fundet dette inde på nettet vedrørende omtalte, så der er intet ulovligt i brugen af genmodificerede foder, med mindre vi taler om økologiske dyr! Men er det en oplysning, der er nået ud til forbrugerne?

Der er godkendt en lang række genmodificerede planter, især majs, soja og bom​​uldsfrø, til fødevarebrug i EU. Planterne dyrkes for størstedelens vedkommende i lande udenfor EU. De høstede produkter importeres til EU til foder- og fødevarebrug.

Økologiske fødevarer må ikke være genmodificerede. Det gælder alts​​å også foder til økologiske dyr.

For jeg (Erik Krog) vidste heller ikke, at Arla’s producenter anvendte genmodificerede planter til foder for deres mælkeproducerende dyr, – og at både Sverige og Tyskland allerede har droppet dette i deres landbrug, fortæller en hel del om, hvor vi står i Danmark, hvor vi normalt altid blærer os med at være foran alle andre! Der må jo være en god grund til, at Sverige og Tyskland er gået væk fra dette foder!?!

Når jeg så ser dette meget lille udklip – til de danske forbrugere – om oplysninger om genmodificerede foder til vore mælkeproducerende dyr, så er jeg bestemt ikke imponeret. Det er vist meget få, der læser denne “oplysning!”

Dog er vi på vej, men vi skal altså vente helt til den 1. april 2021 – hvorfor?

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Genmodificerede foder

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Hvor er det godt! Jeg anede ikke at vi har tilladt import af det stads,mit indtryk er at det stads vil Danmark ikke importere! Men det gør vi altså(men det er jo landbruget igen) hvem har dog accepteret det? At Sverige og Tyskland har afskrevet det,må der jo være en grund til! Vi er ikke rigtig kloge i dette land! Og jeg er utryk ved vores landbrug…..

  2. Erik Krog skriver:

    Det er i hvert fald ikke godt, at vi anvender genmodificerede foder til vore kreaturer – for hvad anvender vi det så også til?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *