Dopinganklage i cykelsporten

Det er bestemt ikke første – og nok heller ikke sidste gang – vi hører en atlet i cykelsporten blive dopinganklaget, men før dette bliver udbredt i medierne, skal der nogle flere facts på bordet – og det er der endnu ikke kommet i den dopingundersøgelse, som den danske cykelrytter, Jacob Fuglsang, har været udsat for siden i går – i både dansk og norsk presse.

Anklagen går bl.a. ud på, at Astana-holdet har haft et samarbejde med den dybt kontroversielle italienske læge, Michele Ferrari – der er udelukket for cykelsporten for livstid.

Både holdet, Astana, og Fuglsang afviser, at have noget som helst samarbejde med den omtalte læge.

Sagsøg medierne
Hvis dette holder vand, burde Astana og Jacob Fuglsang sagsøge de medier, der har bragt disse påstande til torvs – for indtil nu, har ingen set skyggen “af den rygende pistol”!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Dopinganklage i cykelsporten

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Der er en underlig”træden vande”i øjeblikket-ingen ved noget 100%-Astana siger ikke noget-Hvad med de danske doping myndigheder? Men iøvrigt hvad med tilliden,et hold fra Khasakstan? med Vinukorov(der er nok stavet forkert)som også har “pletter”på sit CV!!! Nu må vi se-sagde den blinde-ja lad os høre sagde den døve!!!!!

  2. Erik Krog skriver:

    Alexander Vinokourov fik i 2007 en dopingdom (bloddoping) på 2 års udelukkelse, men vandt efterfølgende OL-guld i 2012. Det burde ikke kunne lade sig gøre. Men det er en helt anden sag, som ikke vedrører “fuglen”, så jeg forventer, at der bliver lagt sag an mod de medier, der indtil nu ikke kan komme med beviser (man kan ikke omkostningsfrit tillade sig at insinuere dopingmisbrug) – i modsat fald vil det bestyrke mistanken mod fuglen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *