Vi har ytringsfrihed, …

Lige for tiden har både vor statsminister, Mette Frederiksen, og vor udenrigsminister, Jeppe Kofod, begge fra socialdemokratiet, travlt med at fortælle, at vi i Danmark har ytringsfrihed, på grund af Jyllands-Postens (JP) tegning af det kinesiske flag, hvor stjernerne er udskiftet med den frygtede coronavirus. Derfor kan man ikke skride ind overfor JP, som Kina har forlangt en undskyldning af!

Det jeg savner fra vor to omtalte ministre, er, at vi i Danmark har ytringsfrihed ifølge vor grundlov, – men under ansvar. Dette bliver overhovedet ikke nævnt.

Naturligvis skal Kina ikke diktere vor frie presse, hvad de vil skrive eller tegne, men pressen i Danmark er altså også underlagt samme lov om ytringsfrihed. Hvad det så vil indebære i omtalte sag, skal jeg ikke gøre mig klog på, men når man omtaler vor ytringsfrihed, så bør man også afslutte sætningen – dog under ansvar for domstolene!

Grundlovens paragraf 77. Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *