Bævergnav ved Ladegårdssøen

Denne gang starter naturfotografen, Joel Andersen, med et motiv af et bævergnav ved Ladegårdssøen ved Frederiksværk i det Nordsjællandske, hvor han kommer ret jævnligt.

Lige her på Bornholm er dette syn slet ikke muligt, idet vi ikke har bævere i vor natur – endnu!

Joel Andersen skriver om de to billeder: Som du kan se, er der godt tre uger mellem de to billeder. På det sidste ser det ud til, at den har fået en gren mere ned. Hvad den skal bruge de stykker til, som den har hugget ud, står hen i det uvisse. Bæveren selv har jeg ikke mødt. Så skal man tidligt op eller være der i skumringen.

Dog tror jeg ikke, at bæveren kommer til Bornholm, men det kan vi ikke vide os sikker på!

Ladegårdssøen
Som skrevet ligger Ladegårdssøen ved Frederiksværk, så hvis du er lystfisker, er dette måske lige stedet for dig?

Det skal dog lige nævnes, at her på Bornholm, er der en hel del steder for en lystfisker – både put and take, men bestemt også for kystfiskeri, just saying 😉

Her er i hvert fald linket: https://fangstgaranti.com/da-dk/PutAndTake/Information/?PutAndTake=223 

Jeg har søgt oplysninger om søen, og der findes en primitiv lejrplads, som man uden tilladelse kan overnatte på.

Dog frarådes det at bade i søen, da den er meget dyb (ligesom Furesøen). Det dybeste sted er 15 meter og kan derfor være kold og stedvis med meget rankegrøde.

Når man ser på billederne af søen, er jeg ret enig i Joel Andersens bemærkning, for flottere kan det næsten ikke blive i efteråret.

Egetræ fra Tisvilde Hegn
I det Nordsjællandske har de haft, ligesom os på Bornholm, en hel del gråvejr med megen regn, hvilket er helt perfekt for de næste motiver, skriver naturfotografen, som jeg kun være helt enig i.

 

 

 

 

 

 

De billeder kunne godt inspirere mig til at tage en tur i vore skove her på Bornholm, for helt ærligt, så har ikke været så meget i skovene med mine kamera, som jeg måske nok burde?

Der findes hele to arter af egetræet i Danmark – en stilk-eg og vinteregen. Stilk-egen kaldes også for den almindelige eg, men i England er det en “English oak”. Den kan blive op til 30 meter høj og er ganske almindelig i Danmarks skove. Dens blade er 10 til 12 cm lange, hvor de til forskel til vinteregens 5 til 9 lapper kun har 3 til 5 lapper.

Vore egetræer er de længstlevende af alle vore træarter, og kan, efter oplysninger, blive mindst 800 år gamle, hvilket bestemt hører til sjældenhederne, idet det nok mere er omkring det halve antal år, men det er da også pænt gammelt. I den forbindelse skal jeg lige nævne kongeegen, der er i omegnen af de 1500 år, og har en omkreds på hele 13 meter!

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

Foto: Joel Andersen, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *