Caroline, den bedste nogensinde?

For et par dage siden hørte jeg (igen) en sportsjournalist fortælle på nyhederne, at Caroline Wozniacki, “den største danske idrætsatlet nogensinde”, var igang med sin sidste turnering, inden hun helt stopper karrieren.

Nu har vi altså haft en del ret gode atleter i Danmark gennem tiderne – og jeg vil da også sige, at Caroline Wozniacki har gjort det ganske godt! Men, at udnævne hende til “den største danske idrætsatlet nogensinde” er nok at tage munden lidt for fuld, da det er helt umuligt, at sammenligne de mange forskellige idrætsgrene med hinanden.

Jeg husker engang cykelrytteren, Ole Ritter, blive spurgt, om, at sammenligne hans præstationer med nutidens danske rytteres præstationer, hvortil han svarede: “man kan kun sammenlignes med de atleter, man er oppe imod, mens man er aktiv, alt andet giver ingen mening.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *