En fiasko – og intet andet

De danske OL-guldvindere og Verdensmestre i herrehåndbold, er ude af Europamesterskabet – faktisk før det rigtig begyndte. Det må siges at være en fiasko, og meget længere er den ikke!

Den danske verdenspresse gjorde vore håndboldspillere til guldfavoritter – og ikke bare én gang – men hele tiden. Ingen over og ingen ved siden af vort stolte landshold. Den fik ikke for lidt.

I går kunne vi have gået videre til mellemrunden – med hjælp fra Island, der i så fald skulle slå Ungarn. Det glippede. Dernæst – hvis Island altså havde vundet, skulle Danmark så slå Rusland, – og den del af planen lykkedes. Men det samlede resultat blev, at Danmark var ude af kampen om Europamesterskabet.

Det der med, at vi skulle have hjælp af Island, holder ikke en meter – vi skulle have afgjort det selv i de øvrige kampe! Det formåede vi altså ikke, så ingen sure miner til Island!

Katastrofe!?!
Den samlede danske Verdenspresse bruger da også betegnelsen “fiasko” om holdets meget hurtige exit – men også ordet katastrofe bliver flittigt anvendt om “præstationen”. 

I min verden er en katastrofe noget med hungersnød, krig, død og ødelæggelser ved storme/orkaner, oversvømmelser og jordskælv – og bestemt ikke noget med tabte sportskampe. Det er en fiasko, og intet andet!

I journalister er ret gode til, at skrue noget op i et niveau, hvor det absolut ikke hører hjemme – den ros skal I have. Vore Håndboldspillere er kommet ned på jorden, så det vil klæde vore medier at gøre det samme. Jeg ved godt, at der skal sælges aviser – men indholdet skal altså også svare til overskriften, og det gør det ikke!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til En fiasko – og intet andet

 1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

  Hej Gamle Jas…
  Du har helt ret-jeg kalder der”selvsving”!!! Ah vi er “mestrene”men når alle svigter og heldet ikke er med-ja så går det galt! Holdet er ikke bedre-men iøvrigt så spiller de alle sammen på samme måde, 3 mand i midten og så står en mand helt ude i hjørnet-og er afventende der er ikke meget forandring i det!!!

 2. Erik Krog skriver:

  – ja John, den skulle jo bare køres hjem på renommeet, for de kunne jo nærmest gå på vandet, men der var andre lande der ville det anderledes

 3. Inge Lise skovhus skriver:

  De spillede elendigt, fortjente ikke at gå videre med hjælp fra andre hold. Må det bedst spillende hold vinde.

 4. Erik Krog skriver:

  Jeg er helt enig Inge Lise

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *