Sverige opruster mod faren fra øst

Igen hører vi her til morgen, at Sverige stadig opruster til krig mod faren fra øst – altså fra Rusland. Det er der ikke meget nyt i, for det har Sverige gjort gennem flere år, og at de fortsat gør det, siger en del om deres opfattelse af den russiske præsident, VladimirPutins, ageren.

Det er ikke kun i Sverige, hvor man har disse bekymringer om deres store nabo mod øst, også Norge og Finland har de samme tanker. Norge og Finland har gjort som Sverige, de opruster af samme grund. Når vi så lader tankerne gå tilbage til starten på 2. Verdenskrig, havde Norge gjort den fejl, at de havde nedrustet gennem længere tid, og først så faren kort inden Tysklands angreb på Danmark og Norge den 9. april 1940 – og da var det for sent. Den fejl vil de ikke gentage.

Når vi så tager de Skandinaviske lande under ét i dette spørgsmål, så mangler Danmark i dette spørgsmål om oprustning. Her på Bornholm – og navnlig her i Tejn, oplever vi gentagne gange vore F16-jagere drøne fra Skrydstrup – og lige forbi vore vinduer – med fuld knald på mod øst, for at jage de russiske fly væk fra vor luftrum. Russerne prøver nemlig lige vort luftvåben af. Det er der slet ingen tvivl om!

Selvfølgelig ved russerne en hel del om os – også om vor styrke i luften. Det de prøver af er, om det stadig er sådan, det er derfor ser vi dem af og til for at bekræfte denne viden. Når vi så ved det, så giver det endnu mere mening, i det Sverige, Norge og Finland foretager sig.

Så igen – hvor er Danmarks reaktion på dette? Indtil nu er der ingen – officielt, for vi er jo medlem af Nato. Men det er Norge altså også, og de tager bestemt ikke for let på situationen, så bør vi ikke følge trop med vore skandinaviske venner – og hvordan tror I egentligt, at befolkningen i de baltiske lande takler situationen?

Og lige netop i Baltikum har Danmark udstationeret et antal F16-jagere, men på hjemmefronten gør vi ingenting – som jeg opfatter det!?! Hvorfor?

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *