Løgneren Trump

Den amerikanske Præsident, Donald Trump, har det med at give sine politiske modstandere øgenavne. Hvem husker ikke, under den sidste valgkamp, hvor han havde “navne” til både sine modstandere i nomineringen i det republikanske regi, men bestemt også for demokraternes repræsentanter.

Nu har den tidligere borgmester i New York, Michael Bloomberg, meldt sig i valgkampen mod den siddende præsident, Donald Trump, og i den anledning har Trump givet ham navnet “Lille Michael”, selv om Michael Bloomberg er god for mindst  50 milliarder dollars – og derved en hel del rigere end den siddende præsident.

Hvis jeg skulle skrive om alle de løgne Trump har stået for, siden han stillede op som præsidentkandidat – og indtil nu, så blev det et meget laaaaaangt indlæg. Men det er med den påstand/kendsgerning, at jeg fra og med i dag vil titulere Donald Trump som “Løgneren”, for den titel lever han, om nogen, helt op til!

Nu er jeg altså ikke den eneste, der kalder Trump for en løgner, for George Conway, der er gift med Donald Trumps rådgiver Kellyanne Conway, har udtalt dette om sin præsident:

Har Amerika nogensinde oplevet en større patologisk løgner? Næsten hver dag, ofte flere gange om dagen, nemme løgne at modbevise. Og fuldstændig meningsløse løgne. Det er en sygdom

Trump blærer sig også af, at USA har udført de største CO2 reduktioner end noget andet land i verden (selv om han benægter, at der i det hele taget er klimaforandringer på vor klode) – men – igen en løgn der skriger til himlen. Man kan så spørge sig selv om, hvordan denne mand kan få lov til at gå løs – og så er han oven-i-købet præsident for USA!!!!!

For at blive i miljøet, så holdt løgneren Trump (i sommers mener jeg), en tale i Det Hvide Hus, hvor han roste sig selv for den store klimaindsats!?! han alene havde udført – al imens et større redningsmandskab kæmpede (lige udenfor) mod store oversvømmelser, der var resultatet af en ualmindelig heftig regn i Washington D.C. (herunder vand i kælderen i Det Hvide Hus). På samme tid led staten Alaska under en historisk hedebølge – og alligevel præsterer (den ros skal han alligevel have) løgneren Trump, at lyve for åben mikrofon om klimaet med denne udtalelse:

Hver eneste underskriver af klimaaftalen fra Paris sakker bagud i forhold til USA, når det gælder de samlede udledningsreduktioner. Af den grund trak jeg under mit første år i embedet USA ud af den uretfærdige, ineffektive og meget, meget dyre Paris-klimaaftale.

Inden jeg afslutter dette indlæg, skal jeg lige have denne med om terrorangrebet den 11. september 2001. Her hævdede Løgneren Trump, at han selv var til stede i gaderne omkring World Trade Center, da det hele styrtede sammen – selv om han ikke kan bevise noget som helst i den henseende. Ikke desto mindre tonede han live frem på TV kort efter katastrofen var en kendsgerning – og berettede, at nu var hans bygning den højeste i New York.

Hvordan løgneren Trump fik tid til dette indslag på TV, må stå hen i det uvisse, for, ved en senere lejlighed udtalte han overfor redningsmandskabet:

Mange af dem, som var påvirket, var brandmænd, politifolk og andre redningsfolk. Og jeg var også dernede, men jeg betragter ikke mig selv som en redningsmand. Men jeg var dernede. Jeg tilbragte meget tid dernede med jer.

Manden har overhovedet ingen hæmninger i den retning. Løgnen er blevet en del af hans liv – hans image.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *