Sandvig Havn

En af de bornholmske havne, som oser af hygge, må være Sandvig Havn – det var i hvert fald det indtryk, jeg fik af havnen.

Havnen er omkranset af huse og hoteller, og ikke langt fra havnen ligger Den Gamle Rådstue, der i dag bl.a. huser foreningen “Sandvig Bogby”.

I det hele taget er borgerne i Sandvig ret kendt for deres aktivitet, for at byen skal være “levende”, da en stor del af byen i dag kun anvendes i sommerhalvåret.

Ligesom her i Tejn, og flere andre byer på Bornholm, er der heller ikke bopælspligt i Sandvig. Kun i de større byer er der bopælspligt, derfor kan der være stor forskel på aktiviteterne gennem året. I år bliver der gjort forsøg på, at holde mange af sommerens aktiviteter åbent året rundt.

Men – de bornholmske havne holder åbent året rundt, og når man ser på de billeder, jeg har taget i Sandvig Havn, så tror jeg også hyggen følger en del med, så længe frosten ikke får overtaget. Og hvad bygger jeg så det på? Joh – når jeg går forbi de små huse på havnen, er der slet ingen tvivl om, at folk hygger sig i hinandens selskab.

Når jeg søger oplysninger om Sandvig, finder jeg ud af, at beboerne holder lige så meget af havnen som resten af byen. De to ting hører bare sammen.

 

 

Havnen er ikke kun reserveret beboerne i Sandvig, for gæster er yderst velkomne. Yderhavnen er nærmest øremærket til gæstesejlerne, dog kan inderhavnen godt anvendes til formålet, hvis der er ledige pladser. Et andet og populært aktiv er minigolf, og så kan man leje cykler på havnen. Selv toiletter, bad, opholdsrum og sauna findes på havnen.

Lidt længere oppe mod Hammeren ligger der en flot og meget populær badestrand.

I det hele taget har hele Sandvig alt, hvad en kræsen turist kan ønske sig. Ikke underligt, at beboerne holder af deres havn og by – men igen, her er der virkelig forskel på sommer og vinter.

Folkemødet har også sin indflydelse på havn og by i Sandvig, og det bliver ikke mindre de kommende år.

I de første år standsede Folkemødets aktiviteter til og med på Kongeskærskolen, hvor skolen har været genstand for foredrag (f.eks. hollandske Geert Wilders), der har krævet stor sikkerhed i form af meget politi. En direkte effekt af Folkemødet er også de nye restauranter og barer, der tilbyder gourmetmad på højt niveau.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Sandvig Havn

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    En meget fin salgstale for byen-er det fra Turistbureauet???

  2. Erik Krog skriver:

    Selv om jeg har søgt efter et par oplysninger, så er teksten helt min egen, – men måske skulle jeg søge en stilling ved Sandvig turistbureau? 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *