Kampeløkke Havn

Denne lille havn ved Allinge, Kampeløkke Havn, er et ret kendt for Folkemødets gæster – og det er mange.

Havnen ligger lige mellem Cirkuspladsen og Allinge Røgeri. Denne havn er på samme måde som Bådsted Havn, en privat havn, men en del større end Bådsted Havn.

Man tager vejen, Bertel Haarders Vej, ned til havnen. Vejen er blevet opkaldt efter politikeren fra Venstre, idet han direkte var ophavsmand til Folkemødet på Bornholm.

På en rest af grundfjeldet, lige midt på vejen ved havnen, ligger der en båd som et vartegn. Båden ligner ret meget en færøsk båd, hvilket var det først indtryk, jeg fik af båden.

Der er mange jollepladser i havnen, hvor flere af pladserne er besat. Endnu er vi kun i starten af efteråret, hvor vi ikke har været i nærheden af frost, så det er kun få både, der endnu er kommet på land.

Når man har set den aktivitet Folkemødet giver havnen, er det noget af et antiklimaks at opleve den uden for “sæsonen”, selv om den reelle sæson er at være havn for joller m.v.

Faktisk rummer havnen hele 64 fastliggende joller, og selv under Trolling Master Bornholm går havnen ikke ramt forbi – men, for der er et men – og det er havnens dybde – derfor kan havnen ikke modtage gæstesejlere.

Havnen har hele 2 bassiner, hvor indsejlingen, der er direkte ud til Østersøen, bare er lige over 3 meter bred.

Det siger næsten sig selv, at det er umuligt at anvende havnen under pålandsvind, men da vi mest har vestenvind, er det ikke så mange dage om året, at dette rammer havnen.

Se lige på billedet til venstre. Mellem træerne kan man skimte Folkemødets kendte vartegn, Domen – så tæt ligger havnen på Cirkuspladsen!

Forsamlingshuset på havnen
I februar i år blev det nye forsamlingshus på havnen indviet. Huset er blevet til gennem foreningen på Kampeløkke Havn, hvor man så håber på endnu flere medlemmer i foreningen. Ud over, at det nye forsamlingshus gavner foreningen på havnen, er det bestemt også et aktiv i forbindelse med Folkemødet, og måske kan det ligeledes være et aktiv for turister? Det må tiden så vise.

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *