Skattegælden

Det er ikke småting, vi i de seneste år har læst om SKAT. Som jeg kan huske, startede dette kaos nok dengang, da vi havde den unge SF’er, Thor Møger Pedersen, som skatteminister (2011-2012). Dengang lagde man op til, at bl.a. et nyt computersystem skulle spare SKAT for omkring 1000 medarbejdere.

Løftebrud
Før valget hørte vi valgløfter fra den senere S-R-SF-regering. Her lovede de, at tilføre 900 nye stillinger til SKAT, men efter regeringen blev dannet, kom der andre boller på suppen.

Her lagde Skatteministeriet nemlig op til, at der skulle skæres 797 medarbejdere ud af de ca. 7800 ansatte. Det er vist det man kan kalde for et klokkeklart løftebrud!

Skandalesager
Efterfølgende har vi haft et hav af skatteministre, som har været involveret i den ene skandale efter den anden, hvor tilbagebetaling af udbytteskat nok er den mest omtalte – en sag, hvor SKAT (og dermed os skatteydere) blev drænet for 12,7 mia kroner – af udenlandske kriminelle – gennem årene fra 2012 til 2015.

I år er SKAT igen begyndt at ansætte flere medarbejdere, hvilket direkte skyldes sagen om udbetaling af udbytteskat.

Skattegælden
Sidste år var vi så vidne til, at det blev vedtaget at eftergive skattegæld for “mindre bemidlede”, hvor skattegælden var af sådan en karakter, at det ikke kunne betale sig at inddrive den. Den beslutning har siden vist sig, at flere i denne gruppe bestemt havde midler til at betale deres gæld. Vi taler her om 485.000 borgere, der fik deres gæld slettet, med en gæld til det offentlige på samlet 5,8 milliarder kroner. Det er sgu da også en slags penge!

Bilafgifter m.v.
Forleden så jeg et program med politiets arbejde i trafikken. Så vidt jeg husker, blev en dame stoppet, idet den pågældende patrulje kunne registrere, at der på den aktuelle bil hverken var betalt vægtafgift eller forsikring – i 6 år!?! Hvordan kan noget sådan lade sig gøre, når vi samtidig har fået oplyst, at der mangler 1,3 mia kroner i statskassen for bilafgifter, hvor billisterne samtidig er sluppet for straf? Der ER altså noget galt i SKAT!

Nu kunne jeg godt skrive et indlæg om alle de skatteskandaler, der har været, siden Thor Møger Pedersen trådte ind i embedet, men så ville det blive et meget langt indlæg, hvor der har været et mindre “hav” af skatteministre, så jeg vil til sidst lige tage et par sager fra  vor sidste skatteminister, Karsten Lauritzen (V). Manden har haft hele 4 år som Skatteminister, hvor han burde have haft den fornødne tid til at rette op på skuden. Men det er ikke sket, nærmest tværtimod!

Hvis vi nu lige tager den med bilafgifter, som jeg lige har skrevet om, hvordan har det så kunnet lade sig gøre med en ansvarlig skatteminister? 1,3 mia kroner lader man da ikke bare lige og flyde i det uvisse. Det er direkte uansvarligt!

Så er der sagen om udbytteskat, en sag, der går tilbage til den tidligere regering med Karsten Lautitzen som ansvarlig Skatteminister. Denne sag er en direkte skandale!

Gælden til det offentlige er en ret stor post, en gæld på hele 80 mia kroner, der nu står til at blive nedskrevet – det er jo en ren skandale. Eller som Berlingske mere korrekt skriver: Det er en skamstøtte, katastrofalt og et beløb, der er kommet helt ud af kontrol. 

Man kunne meget let rejse en sag mod Karsten Lauritzen om embedsforsømmelse – ja, man kunne i den forbindelse godt anvende meget stærkere ord, for er det, der ER tale om i denne sag.

Folketinget
Og hvad er der så på dagsorden for tiden i Folketinget. Joh, her er der en meget vigtig sag på programmet, en sag som vedrører alle i tinget – lønforhøjelse til de folkevalgte.

Det går “godt” i Danmark

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Skattegælden

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Hej Gamle Jas….
    Hold op hvor er det godt-der ER NOGET galt i Danmark,jeg håber at du får mange reaktioner,for Carsten Lauritzen fra Venstre skal udstilles til skam og skue!!
    Mange tak herfra…..

  2. Erik Krog skriver:

    Ja, manden har haft 4 år til at vende skuden, men det der er kommet ud af det, er, at staten bare opgiver at kræve skattegælden betalt – og ingen bliver ansvarliggjort. Hvis ikke dette giver politikerlede, så er der ikke noget der kan –

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *