Lidt fra Bornholm Rundt på cykel

Bornholm Rundt på cykel – er for alle mulige slags af cykler. Sagt på en anden måde, der bliver ikke stillet spørgsmål til den cykeltype, du stiller op med – om det så er en el-cykel!?!

Jeg var godt klar over, at tandemcykler var godkendte til dette motionscykelløb – men el-cykler, den havde jeg ikke set komme!

Allerede ved godkendelsen af denne cykeltype, siger det en del om selve “løbet” – selv om det sociale er i højsædet. Man behøver altså ikke træne specielt meget til dette løb, for batteriet på bagagebæreren klarer fart og bakker. Et eller andet sted er der nogen, der har tabt sutten, da de godkendte dette tiltag – for er det “et knallertløb” eller et cykelløb med tryk på Cykel?

Vi er nu også i den situation – ud over vi har en del motionister, der er lidt usikre på at køre i et felt – at vi nu også har el-cykler, med “piloter”, der slet ikke er dus med den slags løb – dels pga., at de ikke træner lige så meget som motionscyklister – og det med at træne i føringer og ligge i et felt, er nærmest ikke eksisterende. Det kan kun gå galt, hvis dette fortsætter!

Jeg havde selv et par oplevelser med sådanne “et par hunde i et spil kegler” (som jeg vil betegne dem som), hvor jeg valgte at lade gruppen køre, for det var lidt for farligt efter min mening, idet det skabte mere uro i feltet end godt er.

Så kære løbsledelse, overvej lige en ekstra gang det med de el-cykler, for de hører bestemt ikke til i den slags løb –

– okay, måske dropper jeg helt at køre løbet til næste år!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *