Lyngen blomstrer på Tibirke Bakker

Så er der atter gået en måned, siden jeg hørte fra naturfotografen, Joel Andersen, i Kregme, i det Nordsjællandske – men han svigtede ikke, for her er endnu en håndfuld stærke motiver fra vor fantastiske danske natur.

Og jeg kan lige så godt skrive det med det samme, for hvis du vil have det optimale ud af motiverne, så skal du klikke på billederne, så får du en helt anden oplevelse ud af det arbejde, som Joel Andersen udfører i naturen.

Lyngen blomstrer
Joel Andersen skriver i sin mail til mig, “at lyngen blomstrer rigtig flot både i Tibirke Bakker og på Melby Overdrev, hvor jeg har taget det første billede af en græshoppe på en lyngblomst.”

Og oplev så lige dette motiv rigtigt, for det fortæller alt om, hvilken natur vi er  omgivet af – og som vi slet ikke er så opmærksom på, som vi burde.

Når jeg ser sådan et billede, så forstår jeg slet ikke, at mennesket engang har forladt naturen – for det er det, vi har gjort.

Efterår
Naturfotografen skriver også videre “lige pludselig er sommermånederne gået og vi nærmer os efteråret. Som tiden dog går”.

Ja, og med den varme eftersommer, vi for tiden oplever, kan vejrskiftet meget pludselig blive noget af en prøvelse. Men igen – tiden går, og vi går alle med.

Fra en troldhassel
I haven, i Kregme, står der en troldhassel, og det er ikke første gang vi hører til den, for den er hjemsted for en hel del af fotografens motiver, og heller ikke denne gang er den gået ramt forbi.

Troldhaslen gemte på endnu en græshoppe – en løvgræshoppe, som åbenbart ikke var af den generte type, for den stillede sig velvillige op foran kameraet, og det kan en fotograf vel ikke være helt utilfreds med.

Løvgræshoppen – eller rettere Stor Grøn Løvgræshoppe – for den kan forveksles med den noget sjældnere syngende løvgræshoppe, der, af en eller anden grund, kun lever på Vestfyn og lidt på den jyske side af Lillebælt.

Som vi tit ser det ved insekter, er hunnen den største. Den kan blive 45 til 60 mm lang, hvor læggebroden udgør de 23 til 30 mm. Hannen derimod, kan kun præstere en størrelse på omkring de 30 mm. Man kan bl.a. kende dem på den grønne farve med en brun rygstribe.

Prøv lige at se rigtig på det sidste billede, hvor den grønne løvgræshoppe rigtig markerer sig ved, at stille sig op til portrætfotografering. Man skulle næsten tro, at den har prøvet det før?

Natsværmeren
Denne natsværmer har lært noget af den grønne løvgræshoppe, for den er lige så interesseret i et portrætfoto.

En natsværmer er egentlig bare en sommerfugl, der er aktiv om natten. Så er det sagt! Men – jeg har fundet en lidt bredere beskrivelse for natsværmerne:

“Selv i den snævrere forstand er natsværmere ikke en naturlig monofylitisk gruppe, og de kan derfor ikke karakteriseres ved fælles specialiserede træk.

Derimod er der et par påfaldende specialiseringer, som er udviklet uafhængigt flere gange blandt natsværmere og i øvrigt også hos større småsommerfugle”.

Vi har omkring 2400 arter af natsværmere i landet, ikke underligt, at vi almindelige amatører, ikke kan have styr på alle disse arter.

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

Foto: Joel Andersen, ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Lyngen blomstrer på Tibirke Bakker

 1. lars Bryndum skriver:

  Hvad er det for en natsværmer du viser

  • Erik Krog skriver:

   Hej Lars! Den er noget svær, for desværre fortæller den det ikke selv, men fotografen mener, at det nok er en Stor frostmåler, hvor jeg hælder mere til en svingelugle, men du er velkommen til at skrive igen, hvis du finder det rigtige navn.
   Mvh
   Erik

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *