Bornholm Rundt 2019

I går deltog jeg igen i det årlige motionscykelløb, Bornholm Rundt, som jeg vist har kørt 19 gange. Op til løbet har jeg været plaget af en del skader, men mest af en gammel skade i ryggen, som har krævet en del ro fra træningen.

Når man er i min alder, skal der ikke meget “slendrian” til med træningen, før formen går lodret ned – hvilket også gjaldt i dette tilfælde. Jo nærmere jeg kom løbsdagen, trængte problemet sig på med den manglende træning. Jeg kom da i så meget “form”, at jeg mente, at kunne gennemføre løbet – med eventuel smertestillende midler. De sidste par uger var det også gået med samme midler under træningen, så det var kun at håbe på det bedste.

Jeg kom da også gennem løbet under disse omstændigheder, men formen var bestemt ikke god. Nu er dette løb også mere et løb, der er tænkt i det sociale regi, så kunne jeg lade det være med det – men som gammel cykelrytter, må det også være i den “sjove ende” – altså med lidt konkurrence blandt gamle venner og bekendte.

Lige netop denne del er helt væk, når man stiller op som en enkelt person, for, at se om nu man bare kan komme igennem – og så kommer tanken – skulle du helt opgive denne slags løb, og så bare tage nogle almindelige cykelture alene – hvilket jeg faktisk allerede gør.

Så nu er jeg gået i tænkeboks – var dette løb mit sidste i dette regi? Jeg håber det ikke, men der er sgu ikke meget sjovt ved at kæmpe sig op ad bakkerne, vel vidende, at formen bestemt ikke rækker til ret meget mere.

Det må også være lidt sjovt at komme gennem sådan et løb, hvor man kan dele forløbet med vennerne. Denne del er helt væk.

Jeg kørte forøvrigt i min nye 100 års jubilæumstrikot fra Lyngby Cycle Club (klik på billedet, så får du det i en bedre udgave). Da jeg kom i mål mødte jeg en rytter i samme trikot – og det var med det store smil og en kort snak vi gamle klubkammerater fik hilst på hinanden.

Det er i øvrigt 58 år siden jeg kørte mit første cykelløb på Bornholm, hvor jeg kørte for Lyngby Cycle Club, en klub jeg stadig er medlem af – igennem klubbens Venner.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *