En rigtig molbohistorie

Det er ikke kun i Danmark, at der findes “Molbohistorier”, for hvert land har sikkert deres helt egne “Molboer”, og Sverige er nok ingen undtagelse.

Den 16-årige svenske miljøaktivist, Greta Thunberg og hendes far, må bestemt høre til de svenske molboer, for denne historie er i samme kategori. Historien begynder med en sejltur fra Plymouth til New York, hvor Greta skal deltage i et klimatopmøde i forbindelse med FN’s generalforsamling.

For at leve op til standarden, som en rigtig miljøaktivist, valgte Greta Thunberg og hendes far, at tage sejlturen i stedet for at flyve til USA – for klimaets skyld! Og bestemt, hatten af for den beslutning – hvis dette var det rigtige resultat for miljøet, men det lyder ikke helt til at være tilfældet.

Da Greta Thunberg også skal deltage i andre arrangementer i Canada, Mexico og Chile, vil denne del af rejsen foregå med tog og bus – igen for miljøets skylde. Men båden – den skal altså sejles tilbage til Plymouth – og det er lige netop her, at molbohistorien har sin berettigelse.

De fem personer (+ skipper), der skal sejle båden tilbage, flyver naturligvis til USA, så hvis Greta og hendes far havde taget flyveturen frem og tilbage, havde de sparet miljøet for den efterfølgende belastning.

Jeg tror, det havde været bedre, hvis den svenske skolepige havde passet sin skolegang, samt – hvis de skandinaviske skolebørn ville noget med deres miljøindsats – gik eller cyklede de i skole (som vi andre gjorde), i stedet for at blive transporteret af forældrene. Men det nok mig, der nu blander tingene sammen 😉

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *