Cyklister, billister og fodgængere

På mine mange træningsture, virker disse nærmest som terapi, selv om jeg bestemt ikke har nogen travl hverdag – men alligevel får jeg “løst” en masse tanker på landevejene. Dog opstår der også nogle andre problemer, som ikke bliver løst lige med det samme – nærmest tværtimod!

Da jeg kørte gennem Hasle, hvor der ikke er cykelsti, blev en billist så irriteret over min eksistens, at han holdt på hornet. På min højre side var der en del biler parkeret, så derfor var jeg et stykke ude på kørebanen, dog ikke længere end, at der var ca. en halv meter ind til de parkerede biler – alligevel skulle jeg “ha’ hornet”!

Hvad fjolset havde ventet af mig, må stå hen i det uvisse? Skulle jeg have stået af cyklen, indtil jeg havde orientere mig om, at jeg ikke havde biler bag mig – eller hvad? Bilerne ejer altså ikke vejene, og så længe der ikke er en cykelsti, har jeg min ret til at køre der.

Bøder m.m.
Forleden så jeg på TV, at en cyklist fik en bøde på kr. 700,- for at cykle på fortovet. Det var helt efter bogen. Alt for mange cykler efter deres egne “regler” – men heldigvis har vi en færdselslov for dette uvæsen.

På mine mange cykelture oplever jeg en del, som der burde slås ned på. F.eks. anvender mange billister vore cykelstier som direkte parkeringspladser – her på Nordlandet på Bornholm. Okay – vil nogen sige, så kan du bare bruge fortovet til at komme udenom – men det koster jo en bøde på kr. 700,- hvis der er en politimand i nærheden.

Så er der cyklister, der cykler mod kørselsretningen, selv om der er er cykelstier i begge vejsider. Et andet uvæsen er de mange turister, som mener, at de kan brede sig over både cykelsti og fortove (de er jo på en ferieø, så kan man tilsyneladende tillade sig alt).

Så var det en tanke slog ned i mig. Når det koster en bøde – for en cyklist – at cykle på fortorvet, hvad koster det så for en fodgænger at færdes på cykelstien? Ingenting. Det lyder ikke helt fair.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *