Vi taler ikke, vi snakker

Bare et blik på de to ord, burde være nok til at droppe det ene – for mennesket snakker ikke, vi taler sammen. Papegøjer snakker!

For ikke så længe siden, var der en mindre “debat” i medierne om at snakke, hvor det blev, som jeg skriver, præciseret, at mennesket taler sammen – vi snakker ikke! Men den “debat” har bestemt ikke flyttet noget som helst. I dag kan jeg læse en artikel i B.T., skrevet af journalisten Julie Juhler, hvor journalisten bl.a. skriver om Præsident Trump’s besøg på sygehuset i El Paso:

Ifølge The Guardian, så mødte Trump ingen af de otte overlevende, som stadig er indlagt på sygehuset i El Paso

Tre af dem var i for kritisk tilstand eller snakkede ikke engelsk, hvorimod at fem af dem afslog tilbuddet om besøg fra præsidenten

– “snakkede ikke engelsk” – ikke engang en journalist kan se det er forkert. Det danske sprog har det bestemt ikke godt.

Jeg husker engang et problem i “familien Mærsk” blev behandlet på TV, hvor Mærsk Mc-Kinney Møller blev spurgt af journalisten, og man havde “snakket” om problemet i familiens regi. Den gode Mærsk Mc-Kinney Møller så lidt mavesurt på journalisten og sagde stille – efter en mindre kunstpause, “I vor familie snakker vi ikke, vi taler sammen!” Journalisten forstod slet ikke rettelsen.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *