Færger, aflysninger og forsinkelser

Det er nok ingen hemmelighed, at vi er mange, der mener, at vi ikke har været ret heldige med skiftet til rederiet Molslinjen. Vi vidste, hvad vi havde med Bornholmer Færgen i sin tid – men vi vidste ikke, hvad vi fik i stedet.

Der har været rigtig mange aflysninger og forsinkelser, og undskyldningerne har været mange. En af de mest underlige undskyldninger var vist den om lyssignalerne, den har jeg aldrig rigtig fattet. Så var der den episode, hvor færgen sejlede uden at have taget de gående passagerer med – okay, den måtte ret hurtigt ind til kajen igen, men de “agterudsejlede” havde fået sig en på opleveren.

Det er heller ingen hemmelighed, at der har været en del søsyge på turene, hvor skibets sødygtighed har været til heftig debat. Molslinjens færger er bygget i Hobart (jeg har set værftet, hvor min gamle rejsekammerat engang arbejdede), hvor de tidligere to færger er bygget i Perth i West Australien. De to skrogtyper er bestemt ikke ens – nærmest tværtimod. Om det så er forklaringen på sødygtigheden i Østersøen, har jeg ingen mening om, men der er vist noget om en t-foil, der er blevet afmonteret.

Pladsen ombord
Når man nu er vant til de gamle færger, så minder Molslinjens færger nærmest som en discountudgave af de gamle færger, hvilket bestemt ikke tæller til deres fordel. Når man skal ud og ind i bilerne, skal man slet ikke være i nærheden af at være overvægtig – ja, selv normalvægtige, med et BMI som en linedanser, har besvær med bildøren – og så skal man nok ikke lide af klaustrofobi på det vogndæk, så er det sagt!

Men – er der så slet ikke noget godt at sige om Bornholmslinjen? Tjaaaaa, vi har bestemt fået en hel del flere turister end før, så noget med det nye rederis prispolitik må have givet pote, for rigtig mange færgeafgange har været udsolgte – og det er godt for Bornholm.

Men så alle de forsinkelser, der nærmest er normalt!?! Det må der da gøres noget ved.

I går skulle jeg så hente vor datter og to børnebørn kl. 19:50 ved færgeterminalen i Rønne, så jeg regnede med, at jeg skulle slå et par timer ihjel inden den “forsinkede færge” snøvlede sig ind til kajen.

Men jeg blev klogere – FÆRGEN VAR IKKE BARE PRÆCIS, MEN PRÆCIS PÅ MINUTTET. Pis – det ødelagde hele mit indlæg, som skulle være om de faktiske forhold for os, som bor på Bornholm, forhold som er utålelig med den Bornholmslinjen – og så tillader de sig – at ankomme TIL TIDEN!!!

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *