Er ræven smuglet ind på Bornholm?

Ræven har været uddød på Bornholm i 30 år – siges der. Men en videooptagelse i Olsker bekræfter, at ræven findes i vor natur – dog nægter jeg at tro, at ræven har kunnet gemme sig i alle de år, for alene i det øvrige Danmark skydes der omkring 40.000 ræve om året. Så er der kun en mulighed tilbage – ræven er blevet smuglet ind på Bornholm – påstår jeg!

Igennem et stykke tid har det været debatteret, om man skulle indføre ræven igen her på Bornholm, men den debat tabte ræven, af hensyn til den øvrige natur med de mange fugle m.v.

Det kunne jo tænkes, at der er personer, der mener, at ræven hører til i den bornholmske natur – og så har grebet til selvtægt, da det blev afvist at genindføre rovdyret. For nogle måneder siden blev der fundet en død ræv på en bornholmske landevej. Ingen troede på, at den var kørt ihjel på Bornholm – nogen forsøgte åbenbart, at tage gas på borgerskabet. men i dag blev vi lige lidt klogere.

Hvis nogen så skulle finde på, at gå på jagt efter ræven, så kan jeg lige oplyse dem om, at ræven er lokalfredet på Bornholm. Det kan så blive spændende at se, om ræven nu blive et almindeligt syn i naturen – for, hvis der findes ræve af begge køn her på Bornholm, kan det meget hurtig udvikle sig, for ræve har det med at formere sig ret kraftigt.

Hvis dette sker, bekræfter det min påstand om, at ræven er blevet genindført/smuglet ind på Bornholm, for den kan umuligt have gemt sig så længe.

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *