Hvem danner regering efter valget?

Her under valgkampen, får vi hele tiden (time for time!?!) oplysninger om, hvilken vej valget går. Af og til falder der en tanke mig ind, en tanke om, at vi slet ikke behøver at stemme – for vi bliver hele tiden fodret med meningsmålinger om, hvordan valget vil gå.

Det er ikke småting af “bogstavslege”, vi allerede er blevet præsenteret for af journalister og politikere – og vi har endnu 2½ uge tilbage af valgkampen. Og ikke er nok med det, så slås vi vælgere også med et valg til Europaparlamentet, hvor vi endnu må kæmpe os igennem en uges valgkamp. Det er demokratiets vilkår. Så alt andet lige, så er det nu nok at foretrække, set i forhold til andre ikke-demokratiske-styrer i den øvrige del af verdenssamfundet.

For at komme tilbage til overskriften, så har et stykke i Lars Løkkes (V) nye bog, fået en større omtale af medier og politikere. Det jeg henviser til er naturligvis, at Lars Løkke foreslår, at Venstre og Socialdemokratiet danner regering efter valget.

Det sidste jeg hørte var, at Dansk Folkeparti’s forrige formand – og nuværende formand for Folketinget, Pia Kjærsgaard – er kommet med sit bud på den idé. Damen mener i ramme alvor, at de tre største partier burde danne regering efter valget! Så det sagt.

Som skrevet, så har vi endnu 2½ uges valgkamp foran os, så det kan blive spændende, hvilke partier der kommer på podiet? Det ligger nogenlunde fast, at Socialdemokratiet og Venstre vil få guld og sølv (med mindre, at Lars Løkke kvajer sig endnu mere) – men bronzepladsen kan blive rigtig spændende.

Dansk Folkeparti bliver sikkert halveret – eller måske endnu mere? Hvis dette sker, så har vi både Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og ikke mindst Enhedslisten, der vil blande sig i slutspurten om den sidste plads på podiet. Men – måske var det ikke nogen af dem, den gode Pia Kjærsgaard havde i tankerne, da hun foreslog, at de tre største partier skulle danne regering?

Erik Krog

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *