Hvem har ansvaret?

Min gamle bekendt, John Grønbæk Jakobsen, fra min tid i Bording A/S i Odder, har sendt mig en mail, som jeg gengiver her:

Jeg har undret mig over antallet af udviste dømte af anden etnisk end dansk, jeg har spurgt Støjberg om det var hendes ansvar-nej det var Nordsjællands politi. Jeg sender tallene og håber at du vil spinde en ende på din fortræffelige blog!

På facebook skriver John også om problemet:

Jeg har spurgt udlændinge & integrations minister Støjberg, hvem der er ansvarlig for udsendelsen af dømte til udvisning, og om der foreligger en handlingsplan for udsendelsen, når den dømte har udstået sin fængselsstraf?

Jeg fik oplyst, at det var Nordsjælland politi der var ansvarlig for opgaven med udsendelsen til 3 verdens lande og der var ingen handleplan, det var individuelt i hver enkelt tilfælde, udvisning til EU lande var den lokale politi-myndighed. Disse tal har jeg modtaget fra Nordsjællands politi.

Samtidig fik jeg oplyst, hvordan udsendelsen så ud i statistik.

Som jeg læser problemet, så er det bestemt ikke til politiets fortjeneste, at der ikke er udarbejdet en handlingsplan for de udviste. Noget tyder på, at sagerne (måske) bliver syltet af myndighederne. Hverken den danske stat – eller den udviste – kan være tjent med, at der ikke findes en handlingsplan for problemet! Og da der ikke findes en handlingsplan, kan man heller ikke udføre et “opfølgningsaudit” med dertil henvendelse til de ansvarlige på den manglende handling – lidt smart, når man ikke “vil/kan løse problemet”.

Men – når det er politiets opgave, må der en henvendelse til politiets øverste chef, som er justitsministeren – for her har Inger Støjberg (V) ret, idet hun har givet aben videre til politiet.

Så John – du må henvende dig til Søren Pape Poulsen (K) på e-mail: jm@jm.dk for at få et svar på den manglende handling fra Nordsjællands politi’s side. Du kan i samme omgang, bede om aktindsigt for det politiarbejde, der er udført i henhold til opgaven’s løsning – for her tror jeg ikke, der er ret mange linjer på det “arbejde”! Men svaret kan være ret så interessant.

Erik Krog

For de, som ikke læser kommentarerne til indlæggene, vedlægger jeg Johns kommentar her:

Hej Erik- Mange tak for, at du tager spørgsmålet op på din gode blog, jeg undrer mig over, at så mange kan blive på “tålt ophold”, når der er truffet en afgørelse for, at de skal “hjemsendes”! Jeg mener, at forældrene i Sjælsmark skubber børnene foran sig for, at få mere sympati fra grupper i det danske samfund, der ikke kan acceptere flygtninge nævnet afgørelser!

Jeg mener, at John er inde på et stort problem, for det ser ud til, at de udviste tager børnene som gidsler i deres sag. Danmark udviste f.eks. også “Boghandleren fra Brønshøj” til Marokko, hvor der er dødsstraf (selv om den ikke er anvendt i mange år). Danmark fik medhold i, at udvisningen var berettiget – så det kan altså lade sig gøre at udvise kriminelle udlændinge fra Danmark!

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Hvem har ansvaret?

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Hej Erik- Mange tak for,at du tager spørgsmålet op på din gode blog, jeg undrer mig over, at så mange kan blive på “tålt ophold”,når der er truffet en afgørelse for, at de skal “hjemsendes”! Jeg mener, at forældrene i Sjælsmark skubber børnene foran sig for, at få mere sympati fra grupper i det danske samfund, der ikke kan acceptere flygtninge nævnet afgørelser!

  2. Erik Krog skriver:

    Jeg har sat din kommentar, med min tilføjelse, på indlægget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *