Miljøet, et tema i valgkampen

Miljøet fylder en del i valgkampen, selv om en del mener, at det ikke fylder nok!?! Danskerne kan have den bedste vilje til et bedre miljø, og udføre en kæmpe indsats for at få CO2 udledningen ned på et acceptabelt niveau, – men vi er altså bare et lille land, der ikke kan udrette ret meget i dette spørgsmål – hvis vi ikke får resten af verden med på den ide.

For at slå det fast, så skal en miljøindsats, i CO2-regi, være en global indsats, ellers nytter det ikke en hujende fis. Så er det sagt.

Hvad nytter det, at f.eks., Bornholm vil være en “grøn Ø”, hvis man ikke har taget sine naboer i ed i det spørgsmål. Vi kan have alt den gode vilje med at rense vore udledninger, affaldshåndteringer o.s.v., hvis vore naboer så pumper al deres affald ud i havet. Det hænger jo ikke sammen.

På samme måde er det med klimaet – det SKAL være en global indsats – og ikke noget med, at Danmark skal vise vejen! Vi skal ALLE – i alle lande – vise vor vilje til at redde vor klode Ønsketænkning kan ikke bruges til noget.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Miljøet, et tema i valgkampen

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Miljøet-Jo det trænger i den grad,men vores støttede landbrug skal til få omstillet og ændret deres produktion og holdninger! De 2 sidste rapporter om stigningen i udledning af fosfor og ammoniak-Det er forureneren der skal betale,altså landbruget se at få syr på udledningen!

  2. Erik Krog skriver:

    Helt enig med dig i forhold til landbruget, men det vil ikke nytte meget, hvis vi i Danmark drosler væsentlig ned på oksekød, hvis resten af kloden ikke gør det – og i den forbindelse, skal der også ske noget med Indiens mange hellige køer. Eller sagt på en anden måde, hvis Danmark gør en hel masse for at få vor udledning af CO2 ned – og resten af verden ikke gør det, så nytter vor indsats ikke en skid.

    Skolebørnene hyler op om, at vi voksne skal gøre mere for miljøet, de kunne jo selv starte med at gå/cykle i skole, i stedet for at blive kørt – hver dag! Vi voksne kunne så kvittere med, ikke at bruge bilen i alt hvad vi foretager os, men selv bevæge os meget mere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *