Spærregrænsen skal sættes op

Der er opstillet 13 politiske partier til folketingsvalget!?! I dag har vi en spærregrænse på 2% for politiske partiers adgang til Folketinget. Men, når jeg ser hele det regiment af partiformænd på TV, så har vi alt for mange politiske partier i Danmark. Spærregrænsen burde helt op på 4 til 5% – mener jeg!

Reglen, for at blive godkendt for et nyt parti, er, at partiet ved anmeldelsen, senest femten dage inden valget, skal have indsamlet et antal vælgererklæringer, der mindst svarer til 1/175 af samtlige gyldige stemmer, der blev afgivet ved det sidste afholdte folketingsvalg. Ved folketingsvalget den 18. juni 2015 blev der afgivet 3.518.987 gyldige stemmer.

I dag skal et nyt parti derfor have indsamlet mindst 20.109 vælgererklæringer, for at kunne deltage i folketingsvalg. Her kunne vi sagtens hæve dette til 1/100, således at der skal indsamles godt 35.000 vælgererklæringer, når vi sammenligner med sidste afholdte valg. Hvis vi ikke foretager os noget for dette problem, kan vi komme op på 15 til 20 politiske partier om føje år.

Fordi vi ikke er enige i alt det, et politisk parti har på programmet, skal vi ikke bare stifte et nyt parti for at ændre det – det skal påvirkes internt gennem demokratiske debatter. Det er åbenbart alt for let at stifte et nyt politisk parti – når vi taler om de ovennævnte krav.

Maratonvalgkamp
Fra statsministeren udskrev valget, har vi en valgkamp foran os på hele 29 dage, hvilket aldrig er set før. Det bliver en maratondyst i alle medier, som kommer til at hænge borgerne langt ud af halsen – og så med 13 politiske partier! Vi har i forvejen en politikerlede, der siger spar to – og så kommer denne maratonvalgkamp oven i. Og ikke nok med det, så har vi også et valg til EU-parlamentet, det bliver noget af en kvalme at komme igennem.

TV er allerede overfyldt med valg, og vi kommer til at overvære noget helt uhørt i Danmark, for, tro mig, denne valgkamp bliver meget beskidt med hele 13 politiske partier, hvor vi nu er så langt ude på de politiske fløje, som vi overhovedet kan komme. Det bliver ikke kønt.

Derfor
Et middel til at undgå dette i fremtiden, er, at spærregrænsen skal sættes op. Mener jeg.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *