Bilen, mobiltelefoner og cyklister

Hver gang jeg tager på en træningstur, siger min hustru, Birthe, til mig, at jeg skal passe på mig selv. Mit svar et altid, at det kan hun så sige til de andre trafikanter, for det er efterhånden ikke småting, jeg har været ude for, når vi taler om bilister.

I min tid som cykelrytter har jeg været ude for en del styrt. Et af de værste var, da en varevogn drejede lige ind foran mig, for at køre ind på en tankstation. Resultatet blev, at jeg smadrede lige ind i siden på bilen – med svære skader til følge.

I dag er det en lidt anden sag, for her er chancerne endnu større, for at en bil kører ind i mig – på grund af mobiltelefonerne. Det er ret tit, at jeg kommer ud for, at biler er temmelig tæt på mig, og jeg får da også det indtryk, at bilisten ikke har set mig, – nok på grund af, at han/hun har sin opmærksomhed et helt andet sted end på landevejen!

Derfor cykler jeg altid så tæt på rabatten som overhovedet muligt (hvis der altså ikke er en cykelsti), og alligevel kan jeg næsten røre ved en del biler, hvis jeg bare stikke albuen lidt ud. Det er til tider ret skræmmende.

Så – jeg kan kun gentage dette slogan igen og igen – kør bil, når du kører bil. Og læg så din mobiltelefon om i bagagerummet under kørslen!

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *