De er skøre de britere

Den 23. juni 2016 stemte et flertal af briterne sig ud af EU. Nu er det ikke bare sådan at forlade EU, så det krævede en meget lang forhandling mellem UK og det resterende EU. I næsten 3 år har vi så oplevet en aftale komme i stand mellem EU og den britiske premiereminister – en aftale, som efterfølgende bare skulle godkendes af det britiske Underhus.

Men så “let” gik det altså heller ikke.

I det britiske Underhus er de sidste 2 år gået med at råbe efter hinanden – eller sagt på en anden måde, briterne er ikke kommet ud af stedet.

Der er efterfølgende blevet demonstreret i Londons gader til fordel for at forblive i EU, men intet bider på de britiske parlamentmedlemmer. Når et flertal af befolkningen har stemt for en udtrædelse, må det forblive sådan!

Men – nu har befolkningen også engang stemt for at komme ind i den “europæiske familie”, er det så ikke også gældende? En ting er i hvert fald helt sikkert, den britiske befolkning har aldrig anet, hvilke konsekvenser en udmelding ville få for dem, men det har de sidste to år med tydelighed vist dem. Det er en knude, der er langt større end den legendariske gordiske knude – og den kan bestemt ikke bare løses med et hug fra et skarpt våben.

Det vil ikke undre mig, om briterne kommer frem til at forblive i EU, men det vil ikke være gnidningsfrit, for der er faldet mange “finker af panden” i de sidste tre år, og de er ikke lige sådan at fjerne.

Det er slemt nok med en et års udsættelse, for så skal briterne til EU-stemmeurnerne for at vælge deres repræsentanter til EU-parlamentet, og det vil helt sikkert give lidt ekstra brænde til bålet mellem EU og UK.

Donald Tusk
For min skyld kan briterne gå uden en aftale, på fredag den 12. april, for jeg er dødtræt af al den snak om Brexit. For når det kommer til stykket, så aner de briter jo ikke engang, hvad de selv vil! Jeg forstår bedre og bedre denne udtalelse af Donald Tusk “- I øvrigt har jeg tænkt over, hvordan det særlige sted i Helvede ser ud for dem, som talte for Brexit uden så meget som et udkast til en plan om at gennemføre det forsvarligt.”

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *