Fodboldkampen i går

Jeg havde sat mig rigtig godt til rette, for, at nyde fodboldkampen mellem Danmark og Schweiz i EM-kvalifikationen, en kamp, der blev spillet i Schweiz. Egentlig havde jeg mine bange anelser om kampens udfald, idet venskabskampen ugen før, mellem Danmark og Kosovo, bestemt ikke var noget at skrive hjem om.

Meeeen – måske lurede der en sensation, for Schweiz er bestemt ikke noget dårligt hold?

Første halvleg – hvor herre bevares. Sikke da en gang lort. Danmark startede godt det første minut, hvor der der blev skudt to gange på modstanderens mål – eller rettere – i retning af målet. Længere kom de så ikke, og meget hurtigere blev det noget af en ensartet forestilling – på danskernes banehalvdel.

Danmark snydt
Schweiz kom foran på et mål, et mål der skulle have været annulleret på grund af en modstander, der gjorde sig så meget “bred”, at bolden ramte ham på armen. Kort efter, og i samme forbindelse, var Danmark bagud. Dommeren valgte at se til den anden sige – glemte alt om frisparket og godkendte målet.

Da anden halvleg startede, var det den samme surdej, de danske spillere skuffede fælt. Jeg begyndte at interessere mig mere for en anden kamp, Norge mod Sverige. På det tidspunkt førte Norge med en enkelt, og kort efter stod det 2 -0. Så fik Sverige tilkendt et straffespark, som blev klaret af den norske målmand – men sparket ind på reposten til 2-1.

Danmark i sækken
Herefter tilbage til Danmarks kamp. Et fantastisk langskud af den schweiziske fodboldspiller, Granit Xhaka, satte Schweiz på sejrskurs – og jeg tabte totalt lysten til at se mere i den “kamp”. Jeg slukkede for skærmen og gik i seng.

I morges spurgte min hustru mig så, om jeg vidste, at kampen sluttede 3-3. Jeg må have set noget dum ud, for jeg tabte fuldstændig kæben – men samlede mig hurtigt. “Vi taler vel om kampen, Danmark Schweiz, ikk?” spurgte jeg i en tone, som blot konstaterede, at min hustru ikke anede en skid om bold! “ja”, svarede hun sukkersødt, som blot fik mig til at se endnu mere dum ud. Jeg havde vist gået glip af en hel del – sidst på kampen.

En kold målmand
Herefter var det så, at se  de sidste ti minutter af kampen, som TV2 NEWS gentagne gange viste af en kamp, som nok vil blive husket, som den mest overraskende afslutning nogensinde. Fra at være bagud med 0-3, og så vende kampen til 3-3, det ser man ikke hver dag.

Til den schweiziske målmands undskyldning må vi nok indrømme, at den stakkels mand var fuldstændig kold, da danskerne endelig begyndte at interessere sig for hans mål – i de sidste ti minutter af kampen.

Og jo, jeg ærgrede mig i den grad over, at jeg ikke havde set kampen til ende.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Fodboldkampen i går

  1. John Grønbæk Jakobsen skriver:

    Hej Erik Jeg opgav også kampen efter det tredie kludemål-Så du er ikke den eneste….

  2. Erik Krog skriver:

    Det har du helt ret i John, for omkring 25% af seerene forlod skærmen på grund af den ringe indsats af drengene. Men – det var et smart træk af dem, at efterlade modstanderens målmand ueffektiv i langt det meste af kampen, så han var helt kold da det endeligt gjaldt. Så kan vi ævle om, om det var med vilje med dette træk, men det er en helt anden snak 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *