40 km skiltestørrelse

Jeg har aldrig forstået, hvorfor trafikskiltet 40 km skal være mindre end f.eks. 50 og 60 km skiltene?

Flere steder her på Bornholm har vi områder med 40 km hastighedsbegrænsning (og nej, jeg er ikke blevet taget for at køre for stærkt her), men man skal næsten vide, hvor disse skilte er placeret for at få øje på dem, idet disse skilte er væsentlig mindre end andre skilte med hastighedsbegrænsninger?!? Hvorfor?

Jeg mistænker vore myndigheder for, at skiltestørrelsen er meget bevidst, idet der ikke skal ret mange km overtrædelse til, før det udløser er ret stor bøde (pga. en overtrædelse udregnes procentvis fra den tilladte maxhastighed), med dertil klip i kørekortet – hvis man overser disse relativ små skilte med 40 km fartbegrænsning.

Da vi fik 40 km fartbegrænsning i Rønne midtby, skal jeg da lige lover for, at der kom gang i bødeblokken. Noget kunne tyde på, at de små skilte var lidt for svære at få øje på?

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *