En dag på Bornholms Hospital

For 1½ år siden fik jeg konstateret blod i afføringen, hvilket sendte mig en tur på Bornholms Hospital til en koloskopi undersøgelse – eller sagt på mere dansk, en kræftundersøgelse i tyktarmen.

Dette tilbud gives til personer mellem 50 og 74 år i Danmark – og jeg kan kun anbefale, at du tager imod dette tilbud, når det dukker op i din postkasse. Man ved ikke, hvad der forårsager polypper/tumorer i tyktarmen, men der forskes ihærdigt på området – så derfor, gør dig selv den tjeneste, for, at få klarhed for din egen situation.

Ved min første undersøgelse i Rønne fik jeg konstateret og fjernet to tumorer. En tredie og større af slagsen skulle fjernes på Bispebjerg Hospital. Her var jeg til behandling hele tre gange. Herefter overgik jeg igen til Bornholms Hospital for en kontrol efter et år.

I går var jeg så til denne kontrol – og der blev fundet endnu to stk. i tyktarmen, som blev fjernet med det samme. Herefter forestår der en analyse – om resultatet er god- eller ondartet, et resultat, der først er fremme om 5 til 6 uger.

Det mindre sygehus vs større
I og med jeg har prøvet at være indlagt på Bispebjerg Hospital, for samme behandling, har jeg et rigtig godt indtryk af forskellen på større og mindre hospitaler.

På Bispebjerg havde de ikke styr på de oplysninger, jeg havde givet i flere forhold. Bl.a. blev jeg tre gange spurgt, om jeg havde pårørende, selv om jeg skriftligt havde indleveret dette hver gang, og hver gang var der intet om det i systemet!?! Der var også andre mangler, men jeg lader det være ved det.

Der var en del udlændinge på Bispebjerg, udlændinge, som ikke altid var lige lette at forstå. Personalet arbejde yderst professionalt – men med afstand til patienten. Dog vil jeg fremhæve deres humor, som lå meget tæt op af min egen – så den nød jeg rigtigt.

På Bornholms Hospital oplevede jeg et helt andet miljø. Både sygeplejersker og læger nærmest behandlede mig som et familiemedlem. Der var en helt anderledes måde at komme ind på patienten på, og jeg fik flere gode samtaler med sygeplejersker – både ved indskrivningen og den efterfølgende behandling.

På vejen hen til operationsstuen mødte jeg narkoselægen, som jeg havde haft en samtale med ugen før. Der var med det samme genkendelsen i hans blik, så vi hilste lige på hinanden i forbifarten.

På operationsstuen var det den samme varme modtagelse, og det professionelle kunne jeg ikke sætte en finger på – tværtimod, de arbejde som et sammentømret team.

Da jeg var klar til at tage hjem igen, fik jeg igen lige et par ord med et par sygeplejersker, hvor jeg takkede for den gode behandling, jeg havde fået – både på operationsstuen, men så sandelig også den efterfølgende behandling på tosengsstuen.

Alt i alt en rigtig god oplevelse på Bornholms Hospital.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *