Ikke i orden

For nogen tid siden blev en kvinde i Frederikshavn truet på livet. Selv efter flere henvendelser til politiet, kunne man ikke gøre ret meget ved manden. Det eneste kriminelle manden havde gjort, var, at true kvinden, derfor kunne politiet ikke gøre andet end, at manden fik et påbud om at nærme sig den pågældende. Det endte desværre med, at kvinden efterfølgende blev myrdet af manden.

Flygtninge
I går så jeg på TV, at vi fængsler flygtninge – alene på en “formodet mistanke”. Som jeg opfattede det, var det manden til en familie, der måtte sidde fængslet, selv om han intet kriminelt havde gjort – overhovedet. Resten af familien kunne så opholde sig under kummerlige forhold på et udrejsecenter.

Formålet med denne deling skulle så være, at man forhindrede familien i, at gå under jorden, i det tilfælde, at deres asylansøgning blev afvist – som jeg har forstået det!

Racisme
Når man behandler alle udlændinge med den herkomst, som omtalte familie kommer fra, tangerer det i den grad til racisme. Vi må kunne gøre andet end, at fængsle en ikke kriminel – alene på det grundlag – så vi ved, hvor vi har dem!?! Dette vil aldrig overgå en etnisk dansker – for så var den omtalte danske drabsmand blevet fængslet, alene om trusler på livet.

Jeg bryder mig bestemt ikke om det, jeg hørte i går på TV 2 News, for selv om der findes en del brådne kar i flygtningestrømmen, så er der et menneske bag. Omvendt, hvis det er kriminelle, eller personer der er “bekvemlighedflygtninge”, så er sagen en helt anden. Men at behandle alle over én kam er racisme!

I en retsstat som Danmark, burde der være andre værktøjer end at fængsle som beskrevet, Det er bare ikke i orden!

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *