De ældre og digitaliseringen

Jeg har mødt en del ældre (som jeg selv er), som ikke kan finde ud af computeren, og det er bestemt ikke fordi, de ikke vil, men indlæringsevnen er ikke hvad den har været i den alder.

Dette bliver til tider lagt ud som en dement diagnose, hvilket det slet ikke er, men det er som om vort samfund, slet ikke tager hensyn til dette faktum – at mange ældre har svære problemer med dette “fremskridt”.

e-boks
Nu tales der om, at vi skal have to (2) digitale postkasser – en til offentlig post, og atter en til privat post. For mange ældre er bare en e-boks rigeligt til at forvirre dem.

Pensionisterne skal købe, computer, printer, printerfarve, papir og en smartphone, der kan klare mobilePay, GPS og alle mulige andre apps, for nu skal vi tilsyneladende også have vort sundhedskort digitaliseret. Der sgu ikke noget at sige til, at mange ældre helt har opgivet at finde rede i dette virvar – hvis de overhovedet får råd til at købe al det, med den smule pension der hele tiden bliver udhulet.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *