Et grimt sprog

Jeg sidder tit og hører radio om dagen, og jeg undrer mig (stadig) meget over, at det er nødvendigt, at bruge så grimt et sprog med så mange engelske bandeord. Det må da kunne lade sig gøre, at tale et bare nogenlunde ordentligt dansk – eller hvad?

Også på TV anvendes der ret mange grimme gloser – er det da helt umuligt at anvende vort modersmål uden alle de ukvemsord? Det må da være nogen ansvarlige, der godtager dette sprog? Er det helt umuligt, at blive journalist, radio- eller TV-vært uden at bande så stygt, eller er det noget man direkte lærer på journalisthøjskolen?

Efterhånden har mit barnebarn ret i, at det er et “must”, at anvende dette beskidte sprog, noget som vore radio- og TV-værter bidrager flittigt til. Den var sikkert ikke gået, hvis Erhard Jacobsen havde levet, så var der faldet brænde ned.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *