Starten på det nye år fra Kregme

Naturfotografen fra Kregme, i det Nordsjællandske, er startet det nye år med et nyt sæt billeder til bloggen

Dette kvitteres med en tak til vennerne i Nordsjælland – samt et indlæg på bloggen med tekst og de sendte motiver.

Uden blade og vinter
Mens jeg skriver dette indlæg, ser det ud til, at sneen så små begynder at indfinde sig i denne vinter. Dog kan man se på billedet oven over, at det er koldt med frost, og træerne er også helt uden blade. Et godt billede på vinteren – indtil nu.

Kyndelmisse, forår og bisol
Nu er det faktisk også på tide, hvis vi skal have noget sne inden forårets komme. For med den samlede danske presse, DMI og  TV-vejrstationer, som “heppekor”, har vi allerede forår den 1. marts.

Dette får jeg ikke helt til at rime med, at den 2. februar har vi Kyndelmisse, hvilket er en datoangivelsen for vinterens midte – og så lyder det noget hult, at vi skal have forår mindre end en måned senere?

Joel Andersen skriver om det næste motiv: “Det er modlys for fuld skrald med en lille bisol som ekstra bonus.” Jeg ved, at jeg har sagt det før, men klik på billedet for at få det optimale ud af motivet – ellers snyder du dig selv. Det gælder selvfølgelig også motivet fra Isefjorden, hvor solen kæmper med skyerne.

Den gule bævresvamp
Naturfotografen sender altid en lille oplysning sammen med de udvalgte billeder, hvilket også gælder bævresvampen, der er, som han skriver, “fanget”  i den skov, som de kalder for “vor egen skov”.

Den gule bævresvamp er en ganske almindelig svamp, der vokser på løvtræer. Konsistensen går fra det slimede geleagtige til meget vandede geleagtige. Denne svamp er ikke lige den, man forveksler med en anden svamp, dels på grund af den meget kraftige gule farve, men også på den foldede struktur – sammen med voksestedet.

Katte og fugle
Her har vi så et helt unikt motiv. Ikke på grund af en kat, der interesserer sig for fugle, hvilket er helt naturligt for en kat – næh, det er selve motivet jeg er faldet pladask for.

En ting er, at katten har held med sin kamuflage, men, at det er lykkedes fotografen, at stille skarpt på “tigerdyret” i krattet, er bestemt værd at nævne. Klik på billedet, så ser du resultatet bedre.

Sne
Nu kan vi så vente på vinterens komme – med hensyn til sne, for flere steder i landet har vejrprofeterne nu lovet en form for snestorm. Men – lad os nu se hvad det bliver til, for de har det med at overdrive i det fag. Én ting er dog helt sikkert –  jeg har på ingen måde lyst til, at genopleve den bornholmske vinter fra 2010, den var lige en tand for meget.

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

Foto: Joel Andersen ©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *