Politik, pølser og Sverige

Det har taget Sverige 4 måneder’s forhandling at finde frem til landets nye statsminister – det blev Stefan Löven (S) igen igen. Det blev de fire partier, Socialdemokraterna, Miljöpartiet, Centerpartiet og Liberalerna, der er blevet enige om et udkast til en regeringsaftale.

Det kan man læse i et 16 sider langt udkast på Socialdemokraternas hjemmeside. Udkastet består af i alt 73 punkter.

Man kan også læse denne udtalelse i dagspressen: “Vores partier har forskellige ideologiske udgangspunkter, men forenes for at forsvare det liberale demokratis grundsten”.

Politik og pølser
Efter 4 måneders “forhandlinger” – og ikke mindst udtalelsen vedrørende de fire partiers forskellige ideologiske udgangspunkter m.v. (ingen skal jo helst ikke tabe ansigt, i forhold til det de gik på valg på), må jeg give, den nu afdøde politiker, Franz Josef Strauß fra Bayern i Sydtyskland, ret i en af hans betragtninger. Franz Josef Strauß sagde engang: “Der er to ting i denne verden, man ikke skal se blive lavet – og det er politik og pølser”. Begge dele vil helt sikkert give kvalme.

Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *