Religion – et helvede på jord

Jeg har flere gange påpeget, at religion nærmest er at betragte som et helvede på jord, når vi går tilbage i historien, og læser om alle de mange krige, som diverse religioner har været en direkte årsag til. Dog et dette uvæsen ikke noget, der kun hører fortiden til, da religion stadig er en væsentlig årsag til krige og ufred mellem mennesker.

I Indien, kan vi for tiden læse om hindutemplet, Sabarimala, hvor der er foregået en kamp, for at forhindre alle kvinder, i alderen fra 10 til 50 år, i at komme ind i templet – på grund af en mulig menstruation.

Ny lov
Domstolene i Indien havde ellers ophævet en gammel lov, der havde nægtet denne kategori af kvinders adgang til templet. Da templet ikke har åbent ret mange dage om året, ville mange kvinder bruge deres nye ret til et besøg i templet.

I den anledning anholdte politiet over 2000 mennesker (her iblandt mange kvinder), der forsøgte at hindre de mange kvinder adgang til templet.

Urent
I Indien, er der en udbredt tro på, at ved menstruation, er dette at betragte som urent, og når dette så samtidig bliver sat i forbindelse med skam og onde ånder, skal disse kvinder heller ikke ind i et helligt tempel. Det siges ligeledes, at en ko bliver ufrugtbar, hvis en kvinde, med menstruation, rører den – og ikke nok med det – maden bliver også fordærvet.

Det er dog det mest utrolige, man kan få mennesker til at tro på!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *