Cykeltræning

Af og til får jeg dette spørgsmål, hvad jeg egentlig træner til, da det efterhånden er nogle år siden, jeg stillede op i en konkurrence i sporten?

I år havde jeg egentlig i tankerne, at stille op i Sjælland Rundt samt Bornholmsmesterskabet i enkeltstart, men forskellige ting gjorde, at dette blev en umulighed – desværre. Det, at træne sig op til et mål, er et mål i sig selv med træningen, hvor deltagelsen er fortjenesten af indsatsen – sådan har jeg altid selv opfattet det – og som gammel cykelrytter, er det ikke en helt dum tankegang.

Men – træning på cyklen er nu bedst, hvis man har nogen at dele den med, og det kniber en hel del – i min fremskredne alder – her på Bornholm.

Dette problem har jeg (tror jeg) fundet en løsning på, da jeg har købt bogen “Cykeltræning” af Claus Hechmann. Som gammel cykelrytter, burde jeg nok vide en hel del om cykeltræning – og det gør jeg selvfølgelig også, meeeen – man kan altid blive klogere, så derfor købte jeg denne bog, så jeg kunne få nogle andre mål i min træning.

Når jeg så har et mål, der ikke mere er et mål i et konkurrenceøjemed, hvorfor så egentlig træne i en alder af 74 år?

For det første, så er det altid en god ting, at holde sig i en nogenlunde form – også i en sen alder. For det andet, så har jeg som bekendt diabetes type 1, hvor man er i overhængende fare for hjertekarsygdomme – og en hel del andre følgesygdomme. Derfor, er det en rigtig god ting, at holde sig i form – faktisk det eneste rigtige – med en diabetesdiagnose.

Med omtalte bog i hænderne (cykeltræning er jo efterhånden blevet en hel videnskab), får jeg nu en hel stribe andre mål at træne efter – og så oven i købet over et længere forløb. Så derfor, ser jeg frem til dette “makkerskab”, hvor jeg allerede nu er startet mit nye mål her med vintertræningen, og fortsætter landevejstræningen, når foråret igen viser sig i begyndelsen af april. Jeg glæder mig allerede 😀

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *