En dag på teknisk samling

Hver tirsdag, i sommerhalvåret, er jeg at træffe på Bornholms Tekniske Samling (BTS), et museum, der ligger tæt på Allinge – på toppen af Bornholm.

Denne dag, tirsdag den 25. september 2018, var vejret solrigt og tørt, men også lidt koldt, delvis på grund af den hårde blæst, hvor årstiden bestemt også havde sin del af “skylden”.


Få besøgende
Jeg var klar over, at der nok ikke kom så mange besøgende på BTS på denne dag, da de fleste turister var taget hjem, så jeg havde taget et godt kamera med, for at tage nogle billeder af vor enorme samling på de 4000 kvm’s  store udstillingsområde.

Indtil kl. 11:30 havde vi kun haft to besøgende, så jeg havde rigelig tid til mit forehavende.

Tiden nærmede sig hastigt forkosttid, så jeg var gået ind på kontoret, hvor Karen Sørensen sad og ventede utålmodigt på nye besøgende.


En bus ankommer

Pludselig hævede Karen stemmen i et glædesudbrud, for nu svingede der en stor bus ind på parkerings området.

Dagen var reddet, for om ganske kort tid ville det myldre ind med forventningsfulde gæster, der hurtigt ville sprede sig i gangene og hallerne med vore udstillede genstande. Vi blev hurtig klogere.

Bare 6 personer havde fundet et besøg værd på BST, resten af selskabet havde ikke fundet BST så interessant, at de ville bruge tiden på os, så de havde disponeret til anden side. Det var vi ikke ligefrem glade for.

En time senere henvendte en af de besøgende sig til mig, en ældre kvinde (på min alder), og forklarede hvor stort et indtryk udstillingerne havde haft på hende.

Hun var yderst henrykt for de mange indtryk hun havde fået, men sagde så samtidig, at de havde troet “Teknisk Samling” kun drejede sig om teknik – altså motorer og biler m.v. – men det var rigtig meget andet. De havde også troet, at et teknisk samling “kun var noget for mænd” – og at der var derfor, at resten af selskabet havde valgt anderledes.

Sagt på en anden måde – vort navn var en direkte hæmsko for det store publikum!

Forkert navn?
Nu var det slet ikke første gang, at vi havde fornemmet dette, men man skifter ikke bare et navn ud på grund af en enkelt kommentar, så nu var vi for alvor begyndt at tænke i de baner. Måske kommer der en navneændring i det nye år, et navn, der favner Østre Borregårds store samling mere bredt?

Lidt senere kom en af de gamle cykelvenner fra Ølstykke – en af de 10 ryttere, som jeg fik besøg af sidste sommer.

Allerede for 1½ måned siden fik jeg et besøg af en fra gruppen, så det var noget overraskende, at endnu en havde fundet vej til mig på BST.

 

Den gamle rytter og hans kæreste fik naturligvis den helt store rundvisning på museet, og ligesom alle vore øvrige gæster, var de meget overrasket over de mange ting “vi har på hylderne”. Det var (igen) ikke småting af roser vi kunne indkassere, da de igen forsvandt ud i det smukke bornholmske landskab.

Dagen afsluttede med et “Aktiv møde”, hvor 13 aktive medlemmer var mødt op til den månedlige mødeaktivitet, for, at gøre vort museum endnu bedre – og selvfølgelig havde jeg et par ord at sige om navnet “Tekniske” i BTS – så, lad os nu se hvad det bliver til?

Efter en dag på 12 timers frivillig arbejde, vendte jeg igen bilen mod Tejn.

Klik på billederne, og du får dem at se i en helt anden størrelse!

©: Erik Krog
Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *